Vrijwilliger van het jaar

26 oktober 2017

Net als voorgaande jaren is het Algemeen Dagblad gestart met de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar.
Dit jaar willen wij als RC The Bassets ook meedoen. Natuurlijk is het gaaf als we een prijs winnen maar meer is het een bijzondere erkenning vanuit onze club naar alle vrijwilligers die zich soms dag en nacht inzetten voor onze club. De nominatie moet dan ook gezien worden als erkenning van iedereen en niet alleen van de genomineerde.
Toch hebben wij Dirk de Jong geselecteerd om alle vrijwilligers te representeren. Dirk met zijn 87-jarige leeftijd heeft zich vanaf het begin van de club ingezet als stille kracht. Veel van wat hij gedaan heeft werd niet opgemerkt maar werd niet ongezien. Een mooi voorbeeld was dat vorig jaar een jeugdlid vroeg hoe we die strepen zo goed konden houden gedurende het hele seizoen. Toen uitgelegd werd dat Dirk iedere week de lijnen naliep reageerde zij verbaasd met de opmerking : “maar dat kost een hele hoop tijd toch? Deed hij dat zomaar voor de club ? Goh daar heb ik nooit over nagedacht !”.
Een bloemlezing van alle activiteiten van Dirk :
• 1983 meegebouwd aan het 1e clubhuis.
• 1985 meegebouwd aan de kleedkamers.
• Van 1983 tot 2016 lijnen getrokken.
• Vanaf 1985 tot 2015 het clubblad gelopen.
• Vanaf 1983 diverse reparatieklussen aan accommodaties gedaan.
• 1997 meegebouwd aan 2de clubhuis.
• Vanaf 1997 op maandagochtend helpen opruimen.
Natuurlijk zijn er ook de nodige anekdotes over Dirk. De keer dat de borden verhangen waren en dus ook de strepen verkeerd op het veld stonden, en de keren dat hij het voor elkaar kreeg om de reis van 400 meter naar huis niet zonder kleerscheuren fietsend af te leggen.
Dirk heeft nog steeds een enorm Bassets hart en zal ook altijd even langsfietsen om te kijken hoe het gaat met de club. Daarom vinden wij hem een geschikte kandidaat om te nomineren.
Help ons om Dirk vrijwilliger van het jaar te maken en stem op www.clubheld2017.en zoek naar Dirk de Jong van R.C. The Bassets
Namens het Bestuur,
Roland, Harry, Ad, Robert, Rick en Eric

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018