Koploper RCH beleeft taaie middag tegen The Bassets

13 december 2017

Sassenheim – Afgelopen zaterdag (2/12) kwam de regerend landskampioen Rugbyclub RCH uit Hilversum op bezoek bij The Bassets in Sassenheim. De Sassenheimers boden goed tegenstand, maar de koploper was toch een maatje te groot.

RCH is al jaren alleenheerser en ook dit seizoen staan ze weer stijf bovenaan. The Bassets waren dus gewaarschuwd voor een pittige middag en om een oorwassing te voorkomen moest alles uit de kast gehaald worden. Om klokslag drie uur begon de sportieve maar oneelijke strijd. RCH bestaat hoofdzakelijk uit internationals, aangevuld met een half dozijn buitenlandse gastspelers, maar The Bassets streden met open vizier en lieten zich van hun beste kant zien. De landskampioen had het zwaar, maar hun ervaring gaf uiteindelijk de doorslag. In sommige delen van de wedstrijd waren The Bassets zeker nite de minderen en kwamen zelfs tot score. Bij het laatste fluitsignaal was de toch iets geflatteerde einduitslag van 14-47 op het scorebord te lezen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg blijft het reuze spannend in de competitie. Gelukkig lieten de concurrenten ook punten liggen waardoor The Bassets het toch op eigen kracht moeten doen.

Zaterdag (9/12) staat de regio derby tegen Diok in Leiden op het programma. Dit wordt niet makkelijk. Diok heeft zich dit jaar verrijkt met bijna een heel team buitenlanders die in hun eigen land tegen een profcontract aanhikken. De Sassenheimse equipe kan de borst natmaken voor deze derby. De aftrap in Leiden is om 15.00uur en de toegang gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018