The Bassets nog geen reuzendoder

22 januari 2018

Voor de Rugbyers van The Bassets uit Sassenheim begon zaterdag 13 januari de competitie weer. Een plek in de kampioenspoule die zij voor de kerst bemachtigde, geeft aan dat ze bij de top van Nederland horen. Met slechts zes ploegen worde gestreden om het landskampioenschap.

Voor de nationale titelstrijd lijkt The Bassets nog wel een maatje te klein. Ze kunnen zich goed meten met de absolute top, maar krijgen kampioensploegen zoals RHC uit Hilversum niet op de knieen. The bassets waren vol vertrouwen naar Hilversum afgereisd, maar wisten dat het zwaar zou worden. RCH, dat louter en alleen bestaat uit internationals en buitenlandse gastspelers, is regerend landskampioen en alles wijst erop dat ze die titel gaan prolongeren.

The Bassets schoten uit de startblokken en kwamen op een 0-10 voorsprong. Pas nadat Bassets speler Rick van Loon tien minuten plaats moest nemen op de strafbank, sloeg RCH toe. The Bassets gaf alles, maar tegen het brute geweld van RCH konden ze het gat wat geslagen was niet meer dicht houden. De Sassenheimers verloren met 43-17.

Op zaterdag 20 januari komen de mannen van rugbyclub ’t Gooi op bezoek. Ook zij zijn een titelkandidaat. De aftrap is om 15.00uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022