Bassets Babes Kampioen van Nederland

21 mei 2018

In een zonovergoten Rugby stadion werd zondag de finale-dag afgewerkt. Onze dames konden geschiedenis schrijven door als eerste senioren team de landstitel binnen te slepen. De selectie van coach Katie Turnbull begon een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd maar liet zich niet gek maken. In de eerste twintig minuten probeerde Delft het moraal van de Bassets te breken en zette fors druk. Dit resulteerde na 13 minuten in een try van Delft. De conversie werd gemist (0 – 5). De Bassets dames pakten dit signaal op en begon zich onder de druk uit te spelen. Na 29 minuten braken ze sterk door de Delftse verdediging en scoorden een try. De conversie werd geraakt waardoor de Bassets voor kwamen met 7 – 5.  Na de rust werden de Bassets wat zelfverzekerder en zette Delft onder druk. In de 18e minuut werd door snel spel een opening gevonden en scoorden de Bassets haar 2e try wat de stand op 12-5 zette. Met nog 8 minuten te gaan kregen de Bassets een gele kaart waardoor met 14 doorgespeeld moest worden. Dit gaf ze echter een extra impuls om door te drukken en ondanks het overtal van Delft wisten de Bassets een 3e try te scoren waarmee de stand op 17-5 kwam. In de laatste minuten drong Delft aan. Ondanks het verstrijken van de tijd werd nog lang doorgespeeld waardoor Delft nog de kans greep om een try te scoren waarmee de eindstand op 17-10 kwam. Voor de Bassets dames maakte dit niet meer uit want de titel was veilig.

Na een mooi seizoen was dit natuurlijk de kroon op het werk van de selectie van Katie. Alle dames hebben enorm hard gewerkt afgelopen jaar en zijn een waar voorbeeld voor iedereen binnen de club wat bereikt kan worden met talent, ambitie en vechtlust. Iedereen is enorm trots op dit resultaat. Dit hebben ze verdiend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018