Bestuurs nieuwsbrief

10 juli 2018

Hierbij een update vanuit de TC betreffende de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Tevens zien we dat de positieve ontwikkelingen binnen de club op zowel sportief als organisatorisch gebied een goede uitwerking heeft op sponsoren om de club financieel te ondersteunen.

TC:

Al een tijdje zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2018 / 2019. Zoals ieder jaar zien we dat een aantal coaches, vrijwilligers en spelers andere uitdagingen gaan zoeken en dat er nieuwe zich in willen gaan zetten voor de Bassets. Nog niet alle gaten zijn gevuld maar we hebben vertrouwen dat we voor alle teams een goede invulling kunnen vinden.

Graag wil ik al wel laten weten wie ons gaat verlaten en wie zeker aansluit bij The Bassets.

Zoals bekend blijft onze hoofdcoach Phil Leck en wordt hij ondersteund door Abel Ripine als assistent trainer. We zijn nog op zoek naar een tweede assistent trainer. Het is onze ambitie om langzaam maar zeker eigen talent op te leiden en klaar te stomen voor de ereklasse.

We hebben dit jaar wel afscheid moeten nemen van een aantal spelers, Nickel Blankenvoort heeft een beurs gekregen om te gaan studeren in Engeland. Erik Wijten gaat naar Ierland om daar te werken en studeren. Benjamin Blom heeft besloten om naar HRC te gaan waar hij speler/assistent-coach van het eerste team wordt. Jeroen Otte is overgestapt naar RC Haarlem waar hij het team gaat helpen na hun promotie naar de eerste klasse om zo snel mogelijk naar de ereklasse te gaan. Ten slotte stapt Michiel van de Plas over naar Bassets 2 en gaat zich voorbereiden voor een welverdiend “rugby-pensioen”. We willen alle spelers enorm bedanken voor hun inzet.

Inmiddels hebben we aanvulling gekregen van een aantal nieuwe spelers, Mike Broekman komt over van RC Haarlem. Dit talent traint al bij het NTC en is klaar om op ereklasse niveau te spelen. Brent Krab en Guntars Bruveris, oude bekenden zullen weer gaan trainen en willen weer speelfit worden voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn er een groot aantal Colts die doorstromen naar de senioren. Deze colts spelers komen zowel van The Bassets als BSN. Gedurende de pre-season voorbereidingen kijken we welke spelers toegevoegd kunnen worden aan welk team. Dat ieder van hen talenten in zich heeft is wel duidelijk. We willen daar zuinig op zijn en zorgen dat ze voorzichtig ingewerkt worden.

We zijn op de buitenlandse markt naarstig op zoek naar een scrum-half, hooker en prop. We hebben al vele Cv’s bekeken en zijn in contact met een aantal spelers. Iedere tip wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Mike Hennis, de coach van het tweede team heeft door privé-omstandigheden besloten om te stoppen. We zijn druk op zoek naar een nieuwe trainer. We hopen hier binnenkort een mededeling over te kunnen doen. Als assistent trainer treedt Ian Davies toe en Iris Hoes / Sandra Hoskins zullen het team ondersteunen als teammanagers. Dit jaar zullen we er alles aan doen om het tweede te steunen om te promoveren naar de tweede klasse.

Bij het 3de team zal Ruud Vos met assistentie van een aantal spelers de trainingen blijven verzorgen, Bryan Ten Kate zal teammanager blijven.

Het bollenstreek toernooi is heel succesvol verlopen, ook al was het geen groot toernooi dit jaar, we hebben er wel 7 nieuwe spelers aan over gehouden. Dat is natuurlijk een mooi resultaat van de BST organisatie.

Ook bij de dames zijn er ontwikkelingen. Zoals eerder al gemeld zijn we enorm blij dat Katie heeft besloten haar studie niet in Engeland maar in Nederland op te pakken. Dit betekent dat ze samen met het team kan gaan strijden voor prolongatie van de titels.

Een aantal dames heeft het team verlaten. Wij wensen alle dames het beste en hopen dat ze bij de Bassets betrokken blijven. Er wordt vanuit het team hard gewerkt om nieuwe dames te vinden voor het damesteam.

Met het nieuwe promotie filmpje zal dit ook zeker gaan lukken.

Robert Jansen
Manager TC RC The Bassets

Sponsoring:

Bij Roland van Duijn is een nieuw initiatief geboren voor wat betreft het vinden en binnen halen van sponsoren voor de club. We hadden al het ‘Talent sponsor team’ voor de jeugd en nu ook het ‘Selectie sponsor team’. Dit is een team van sponsors die zowel de heren- als de dames selectie gaat ondersteunen.

Er zijn twee nieuwe sponsors bij gekomen in de afgelopen weken die er voor zorgen dat we er een sportief en goed seizoen van kunnen gaan maken. Maarten Verschoor is 1 van deze sponsors en past natuurlijk heel goed bij onze club.

Ook het Talent sponsor team voor de jeugd heeft 3 nieuwe leden wat voor de club ook weer een mooi bedrag oplevert om het talent te ontwikkelen.

Onderhoud:

Het jubileum weekend is al weer enkele weken achter de rug. Op zondag is er hard gewerkt om de boel op te ruimen. Een ieder die denkt dat daarmee de deuren en hekken op slot gegaan zijn heeft het mis. Vele vrijwilligers zijn zeer frequent, bijna dagelijks bezig met het onderhoud van ons mooie sportcomplex. Op social media kwamen foto’s voorbij van onkruid wieden rondom het veld en uiteraard niet op het veld. Het snoeien en bijwerken van de slootkanten. Hulde aan alle vrijwilligers die zich hier mee bezig houden. Het gaat allemaal niet vanzelf en vele handen maken licht werk. Kijk ook eens op de site onder het kopje vacatures. Wellicht zoekt de club iemand voor een taak die bij jou past.

Met ovale groet,

Namens het bestuur.

Harry Admiraal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018