Van het bestuur

30 augustus 2018

Het nieuwe seizoen staat dan eindelijk voor de toegangshekken van ons mooie sportpark. Een nieuw seizoen waar eenieder op zijn of haar manier naar uitkijkt. De verwachtingen zijn altijd hoog gespannen en dat mag. We hebben immers een prachtig seizoen afgesloten met als hoogtepunt de dubbel bij de dames; landskampioen in de ereklasse en Nederlands kampioen 7’s. Maar laten we ook de andere teams niet vergeten, elk team heeft naar eer en geweten gespeeld en gestreden voor het best haalbare resultaat.

De start van het jubileumjaar: een start met een lach en misschien wel een spreekwoordelijke traan. Het lustrumweekend was geslaagd, de weergoden waren ons goed gezind maar ook kwam helaas het bericht van Roland van Duijn dat hij zijn functie van voorzitter moest opgeven. Persoonlijk heb ik toen aangegeven om daar waar nodig in de rol van vicevoorzitter onze club te vertegenwoordigen en samen met de overige bestuursleden het gat wat ontstaat op te vullen.

Zoals reeds gecommuniceerd heeft de TC onder leiding van Robert Jansen met de geweldige ondersteuning van Ad Wijten er voor kunnen zorgen dat we een aantal buitenlandse spelers hebben kunnen aantrekken op die posities (prop, hooker en scrumhalf) waar wij zelf geen invulling aan konden geven. Vanuit de Colts zijn er enkele talenten naar de senioren doorgestroomd. Wij verwachten dat het daar niet bij blijft en zullen zodra mogelijk hierover verder berichten.

Ook is er hard gewerkt aan de organisatie. Zo blijft Katie behouden voor de club, zowaar een mooi voorbeeld van bassetiseren’. Robert Broers die de staff komt versterken en het tweede gaat trainen. Ook bij de jeugd hebben we kunnen waarborgen dat er goede begeleiding beschikbaar is. Elk jeugdlid is natuurlijk een talent! Kortom: een fantastisch team van trainers, begeleiders en teammanagers. De verwachtingen zijn gespannen; kunnen de heren zich nestelen bij de top 4, kan het tweede terugkeren in de 2e klasse en kunnen de dames na het sportieve hoogtepunt van vorig seizoen de titel prolongeren ondanks het verlies van enkele speelsters?

Ook aan het onderhoud van de accommodatie is hard gewerkt onder leiding van Rick Immerzeel. Weliswaar is het terrein niet zo op de schop gegaan als vorige zomer maar het moet eenieder opgevallen zijn dat er is geschilderd, er een nieuwe berging is naast het clubhuis, de omheining vernieuwd is rondom de afval- en fust containers en vele andere welhaast onzichtbare kleine dingen zijn verbeterd. Zijn we klaar? Absoluut niet! Er zal nog meer onder handen genomen moeten worden maar hetgeen we hebben zal ook goed behandeld moeten blijven. We zullen gezamenlijk moeten toezien op én uitvoering geven aan NIXX 18. Doen we dat niet dan kan, letterlijk, de tent gesloten worden. Er zal ook strenger toegezien worden op honden en vooral het los laten lopen van honden. Ook hier geldt dat we met z’n allen moeten voorkomen dat wij de toegang van honden moeten gaan verbieden. Persoonlijk wil ik niet denken aan het bordje “Verboden voor honden” onder het bord “Welkom bij The Bassets”. Het zou ironisch zijn.

Is dan alles rozengeur en maneschijn? Uiteraard niet, ondanks dat vele mensen zich al willen inzetten voor onze club is er nog steeds een behoorlijke lijst met vacatures. Deze kunnen op de website ingezien worden. We zijn nog steeds op zoek naar hulp om de ambities die we hebben waar te maken. Ondersteuning voor de sponsorcommissie, vrijwilligers voor de keuken- en bardiensten maar ook vervanging voor Eric Roor die heeft aangegeven te willen stoppen en uiteraard zijn wij nog steeds op zoek naar een voorzitter. Een vrijwilligersmanager die het bestuur wil ondersteunen met het vrijwilligersbestand en beleid. Ik roep eenieder op om eens goed na te denken wat hij of zij voor de club zou kunnen betekenen en meld dat dan bij Ad Wijten of ondergetekende. Heb je specifieke interesse in een bepaald vakgebied of werkervaring en je wilt wat doen; perfect! Ook als daar nu niet direct een vacature voor is. Om een hypothetisch voorbeeld te geven: indien iemand de functie van secretaris zou willen vervullen, meldt het. Dat biedt mogelijkheden dat de bestaande secretaris een andere rol zou kunnen vervullen. Elke helpende hand is welkom!

De club kan niet bestaan zonder de tientallen vrijwilligers die hun tijd investeren om alles mogelijk te maken. Van barbezetting tot penningmeester, van terreinonderhoud tot trainer, het bestuur heeft enorm respect voor eenieder die op de achtergrond zorgt dat we onze club draaiend kunnen houden. Jullie zijn onmisbaar en wij zijn jullie enorm dankbaar. Dit jaar zullen we aan deze dankbaarheid verder inhoud geven. Naast vrijwilligers zijn fondsen ook van groot belang. De afgelopen jaren is de club financieel gezond geworden en dat kunnen we niet zonder deze sponsoren. Ieder jaar zijn we samen met de sponsorcommissie op zoek naar aanvulling zoals bord-sponsor, talent sponsor en/of selectie sponsor. Alle suggesties zijn welkom.

Nu rest mij niets anders dan om u allen een sportief mooi en attractief seizoen toe te wensen dat zal starten op zaterdag 1 september met de thuiswedstrijden tegen Amstelveen te beginnen met de Colts om 10:30. De dag wordt afgesloten met het openingsfeest. Zondag zal het derde aantreden tegen E.F.R.C Eilanders en de K.O. is om 13:00 uur. Houdt de agenda op de website in de gaten voor de overige data.

Wij, Ad, Robert, Eric, Rick en ondergetekende, hebben er zin in!

Namens het bestuur,

Harry Admiraal
Secretaris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018