Bassets heroveren de Sjoukje bokaal

9 september 2018

Na een kort uitstel werd op 9 September door twee jubilerende clubs het seizoen officieel geopend met de traditionele strijd om de Sjoukje bokaal. Vorig jaar wist de bijna 100-jarige DSC-R de bokaal mee te nemen naar Delft. De Bassets waren er dus enorm op gebrand om de bokaal in Sassenheim te krijgen.

Van begin af aan stond de selectie van de Bassets op scherp. Vanaf Juli is er door de selectie hard gewerkt tijdens de pre-season. De selectie is op een groot aantal plaatsen gewijzigd door de komst van veel jong talent uit eigen kweek. Deze jongens stonden te popelen om zich te laten zien op het hoogste niveau in Nederland en terecht ook. De laatste jaren is fors geinvesteerd in de jeugd en nu kunnen de Bassets laten zien dat dit talent klaar is voor de senioren.

Na korte tijd wisten de Bassets de selectie van Michiel Snijders onder druk te zetten. Dit resulteerde binnen korte tijd in twee tries waarbij Mark van Loon de conversies wist te benutten. Mark was zoals dat heet “on fire” en wist gedurende de wedstrijd twee-maal een try te scoren en kickte ook fabuleus. Niet voor niets was hij Man-of-the-Match. Dit werd mogelijk gemaakt door een goed samenspel van het gehele team.

DSC-R bood ondanks een mindere pre-season voorbereiding goed tegenspel en wist uiteindelijk twee tries te scoren. Uiteindelijk was de eindstand 42-10 wat niet genoeg was om de bokaal mee terug te nemen naar Delft.

Zoals altijd hebben we enorm genoten voor, tijdens en zeker ook na de wedstrijd met DSC-R en kijken nu al uit naar het jubileum.

Volgende week spelen de Bassets hun eerste wedstrijd voor de competitie tegen RC the Dukes. We zijn erop gebrand om het seizoen goed te beginnen. De wedstrijd begint om 15.00u op de Vijfmeiweg 37a, Sassenheim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018