Respect

1 oktober 2018

Beste Bassets,

Afgelopen weekend was voor ons sportief zwaar. Het weekend heeft voor RC the Bassets een zwart randje opgelopen door het gedrag van enkelen van ons. Tijdens de wedstrijd van Heren 1 werd de linesman van Castricum uitgescholden. Terecht heeft de linesman hier gewag van gedaan op het wedstrijdformulier. De opmerking was over de grens van het Respect dat wij als Bassets en bestuur hoog in het vaandel hebben staan.

Daarnaast is de wedstrijd van de junioren in Rotterdam geëscaleerd en zijn na een vechtpartij twee rode kaarten uitgedeeld door de scheidsrechter (een voor the Bassets en een voor RRC). Dit leidde tot irritatie en frustratie en een hoog oplopende woordenwisseling tussen een aantal omstanders / ouders. Ook hier schamen we ons voor als Bassets en bestuur, dit niet is waar wij voor willen staan.

We weten dat de arbitrage fouten maakt. Zoals bij iedere sport zijn er goede en mindere refs / linesmen en daarnaast kan het zijn dat de arbitrage zijn dag niet heeft. Vanaf de zijlijn heb je een ander perspectief en zie je andere dingen dan de arbitrage. Laten we ons wel realiseren dat het voor de arbitrage veelal een hobby is ten behoeve van de sport, de clubs en de spelers. Alleen al hierom verdienen ze ons respect. Het past dan ook niet om vanaf de zijlijn opmerkingen te plaatsen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat we arbitrage niet op een constructieve manier aan kunnen / mogen spreken over verbeterpunten. Via teammanagement / coaches kan dit altijd na de wedstrijd ter sprake worden gebracht.

Daarnaast is het vanzelfsprekend op en rond het veld dat we met respect met onze tegenstander strijden voor de winst. Natuurlijk verwachten we van iedere speler de-escalerend gedrag, zorg ervoor dat de zaken niet uit de hand lopen. Bewaar je kracht voor de wedstrijd ipv duw- en trekwerk. Dit levert alleen maar verliezers op en je bewijst je team er geen dienst mee. In het heetst van de strijd gebeuren natuurlijk wel eens “ongelukken”. Deze moeten in de derde helft gladgestreken worden, is er iets gebeurd neem dan je verantwoordelijkheid.

Het bestuur blijft de focus houden op RESPECT en zal disciplinaire acties niet uit de weg gaan wanneer we over de schreef gaan.

Namens het Bestuur,

 Harry, Robert, Eric, Rick, Ad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018