HRC 1 verslaat Bassets 1

20 oktober 2018

            

 

Afgelopen weken werd de selectie geplaagd door veel blessures. Gelukkig waren weer een aantal spelers fit zodat we met een versterkt team op het gras bij HRC stonden. Omdat we de afgelopen keer HRC de baas waren was de verwachting hooggespannen.

In de eerste minuten tastten de sites elkaar af en ging het spel goed op en neer. HRC bleek het snelst de sleutel te vinden om door de defensie heen te breken en na 15 minuten scoorde HRC de eerste try. Bassets liet zich niet gek maken en probeerde de aanval rustig op te bouwen. Misschien wel iets te rustig. HRC speelde heel gretig en brak in de 25e minuut weer door de verdediging en scoorde 12-0. Bassets konden geen antwoord vinden op het snelle spel en de druk van HRC. Individueel werd bij vlagen super gespeeld echter het lukte niet om samen door de verdediging van HRC te breken. Voor rust stond er 29-0 op het scorebord.

Na rust lukte het even om de regie in handen te nemen. Dan Pym wist op miraculeuze wijze door de verdediging van HRC te breken en scoorde een welverdiende try. Bassets kregen weer geloof in zichzelf maar wist dit niet om te zetten in scores. HRC brak diverse malen door en bracht de stand op 43-5. In de laatste 15 minuten herpakten the Bassets zich en Lucas de Waaij en Niels Kuhn scoorden waardoor de eindstand op 43-17 gebracht werd.

Voor komende zaterdag is er nog wat werk voor de selectie. The Bassets hebben laten zien dat er groei is maar het moet nog samenkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022