Bassets 1 verslaan Waterland

28 oktober 2018

Bassets kenden een moeizame start van het seizoen. Door diverse blessures en afwezigheid van spelers bleef winst uit. Ondanks een vechtlust van de spelers en invallers trokken the Bassets aan het kortste eind. Gelukkig kon mede dankzij onze nieuwe fysio Roy, een aantal geblesseerde spelers, speelfit worden verklaard.

Extra gemotiveerd trad de selectie aan tegen RC Waterland. Ondanks het feit dat Waterland tot nog toe al haar wedstrijden had verloren een tegenstander die zeker niet onderschat moest worden. Het spel kwam aarzelend op gang. Uit een penalty scoorde Mark van Loon de eerste 3 punten voor Bassets. Waterland bracht al snel de stand in evenwicht. Een tweede penalty zorgde dat Bassets weer een voorsprong nam. Waterland maakte een paar minuten later de gelijkmaker. De teams waren aardig in balans en het kon nog alle kanten op gaan. In de 23e minuut wist Perry door te breken en de eerste try te scoren. Mark zorgde voor de conversie en bracht de stand op 13-6.

Waterland liet zich niet in de verdediging drukken en bleef aanvallen met als gevolg een try in de 30e minuut. De conversie werd gemist waardoor de stand 13-11 stond. Het spel ging snel op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de 35e minuut brak Dennis door en met conversie hoopten we met 20-11 de rust in te gaan. Waterland wist net voor rust nog een try te scoren en de stand met conversie op 20-18 te brengen. Een kleine marge waar Bassets nog niet gerust op kon zijn.

Na de rust bleven Bassets en Waterland elkaar in evenwicht houden. Het spel ging vaak heen en weer en een combinatie van goede acties maar ook individuele foutjes van beide partijen zorgde dat het spel op- en neer bleef gaan. Pas na 12 minuten in de tweede helft brak Perry weer door en zorgde dat we 25-18 op het scorebord zetten. Een penalty-kick van Mark bracht de stand op 28-18. Waterland bleef aandringen en minutenlang wisten de Bassets stand te houden vlak voor de try-line. Helaas vond Waterland het gaatje en bracht de marge weer terug naar 8 punten met 28-25. Bassets moesten meer druk uit gaan oefenen om de winst veilig te stellen. Mark maakte een mooie interceptie en in een rush kon hij onder de palen scoren waardoor de marge weer 10 punten was.

De adrenaline bij de toeschouwers steeg tot ongekende hoogte toen in de 75e minuut Waterland weer wist te scoren. De conversie werd gemist waardoor 35-30 op het scorebord stond. Nog onvoldoende om de wedstrijd te consolideren. In de 78e minuut scoorden the Bassets waardoor we op 42-30 kwamen. Met nog 2 minuten konden the Bassets wat vrijer gaan spelen. Dit leidde nog tot een tweede break van Mark die vanaf de middenlijn vier man te snel af was en met nog een paar seconden op de klok was de wedstrijd beslist op 47-30.

Een mooie prestatie en lekker opsteker voor de geplaagde selectie. Met nog een wedstrijd voor de boeg tegen Oemoemenoe voor de November break geeft dit extra motivatie om volgende week in Middelburg een mooie wedstrijd neer te zetten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018