Delftse Studenten verrassen Bassets 1

1 december 2018

Na drie weken pauze mochten de Bassets op een druilerig veld aantreden tegen de 100-jarige Delftse Studenten. De Studenten traden voor het eerst het seizoen met een volledige selectie aan. The Bassets moesten nog een paar spelers missen maar begon voortvarend vanaf de kick-off. Binnen een paar minuten wisten the Bassets door de verdediging van DSR-C te breken en de score te openen. De conversie werd gemist waardoor de stand op 0-5 werd gezet. The Bassets kwamen kort daarna weer dicht bij de try-line van Delft echter konden het niet afmaken. Delft kwam toen op stoom en met een pijlsnelle aanval met mooie combinaties braken ze door de verdediging van the Bassets en zette de score op 7-5. Niet kort daarna braken de studenten weer door en scoorden hun tweede try, 12-5. Bassets probeerden druk te zetten maar hadden geen antwoord op het snelle spel van DSR-C waardoor ze na 5 minuten een try onder de palen scoorden waardoor de stand 17-5 was. Vlak voor rust kon Marc via een penalty de stand op 17-8 zetten. Nog voldoende uitzicht op een goede afloop.

Na de rust begonnen beide teams nerveus aan de tweede helft. De emoties liepen even hoog op waardoor Bassets en DSR-C beiden een speler 10 minuten moesten missen (geel). Bassets kregen kort daarna een penalty mee die door Marc werd verzilverd. 17-11.

Delft voelde de hete adem en ging meer druk zetten waar de organisatie bij the Bassets uiteen viel. Binnen korte tijd braken de studenten door de verdediging van the Bassets. Ondanks dat iedere Bassets speler zijn best deed kwam het niet meer samen en werd er meer gestreden tegen zichzelf dan tegen DSR-C. In totaal wist de thuisploeg in de tweede helft 4 tries te scoren waardoor de stand op 45 – 11 eindigde.

Helaas wat werk voor coach Leck en de selectie om de wedstrijd te evalueren en het tij te keren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018