RC the Bassets en Coach Leck uit elkaar

4 december 2018

Na drie jaar vruchtbare samenwerking hebben hoofdcoach Phil Leck en Rugby Club the Bassets uit Sassenheim besloten om uit elkaar te gaan. De door blessures en tegenslag geplaagde selectie kent een moeizaam begin van het seizoen. We wisten dat het een zwaar jaar zou worden, aldus Robert Jansen, Technisch Manager bij the Bassets. Er zijn aan het eind van vorig seizoen een aantal dragende spelers met rugby-pensioen gegaan en verhuisd waardoor ze plaats maakten voor een nieuwe generatie.

Samen met Coach Leck hebben ze zich inmiddels ontwikkeld tot gewaardeerde krachten in de selectie. Er moeten nog veel stappen gemaakt worden om de selectie op top-niveau te krijgen aldus Phil Leck. Om dit te bereiken is het beter om een stap opzij te doen en een nieuwe generatie het stokje over te laten nemen. Op deze manier kan het resterend gedeelte van het seizoen gewerkt worden aan het team zodat ze voor het volgend seizoen weer gaan strijden voor een positie in de cup-poule (volgend jaar wordt deze uitgebreid naar 8 teams).

The Bassets zijn Phil enorm dankbaar voor waar hij ons heeft gebracht en wij zijn blij met de mogelijkheid om verder te bouwen op het stevige fundament dat hij heeft gebouwd. We zullen Phil’s nalatenschap in goede handen overdragen zegt Robert Jansen en gaan hard werken met selectie en staf aan de turnaround. Zaterdag spelen the Bassets de derby tegen Diok. Een mooie gelegenheid om Phil te eren.

RC The Bassets

Robert Jansen
Manager TC

RC the Bassets and Coach Leck split up.

After three years of fruitful cooperation between headcoach Phil Leck and Sassenheim based Rugby Club the Bassets, it is decided to split up. The selection has seen a difficult start of the season due to injuries and set-backs. “We knew in advance that it would be a difficult year” says Robert Jansen, Technical Manager at the Bassets. “At the end of last season some key players took “rugby-retirement”and some moved opening up places for the new generation.

Together with Coach Leck they have developed themselves into value players in the selection. “To be at the top level however the team still needs to make some steps”according to Phil Leck. “To achieve this it is best to step aside and have a new generation pick up the challenge for the next phase. This way the Bassets can work in the remainder of the season on their team and strategy for next season where they are going to compete for a spot in the cup-poule (next season this will be expanded to 8 teams).

The Bassets are very gratefull of Phil for what he has brought our club and we’re happy that he is offering the possibilities to continue to build on the solid foundation that Phil has created. “We will transfer Phil’s inheritence in capable hands” according to Robert Jansen, “and will work on a turnaround together with the selection and the staff”.  This Saturday Bassets are playing the derby against DIOK. We are confident that the boys will honour Phil.

RC The Bassets

Robert Jansen
Manager TC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018