Topsport Afdeling

24 april 2019

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen Januari is gesproken over de Topsport ontwikkelingen bij RC The Bassets. Zorgen werden gedeeld door de leden en het bestuur over onvervulde vacatures binnen de club, aanwas van sponsoren en het achterblijven in onze ambities om zowel Topsport als Breedtesport te laten groeien. Een commissie bestaande uit Dick van der Heiden, Niels Mulder, Marco van der Heiden, Richard van den Oudenalder en Harry Admiraal hebben zich sindsdien gebogen over hoe de Topsport ingericht moet worden. Het advies heeft ertoe geleid dat de volgende punten worden geïmplementeerd :

 

  • De selectie Heren 1 met staf wordt ondergebracht onder een nieuw te benoemen Voorzitter Topsport. Deze voorzitter rapporteert aan het Dagelijks Bestuur en heeft alleen een bestuurstaak voor Topsport gerelateerde zaken. Deze taak zal worden uitgeoefend door Richard van den Oudenalder.
  • De Technische Staf Topsport bestaat uit o.a. Hoofdcoach, Assistent-Coaches, Team-management en rapporteert aan de Voorzitter Topsport
  • Aan de Topsportorganisatie zullen ook enkele adviseurs worden toegevoegd: Marco van der Heiden (Technisch), Peter Schrama (Technisch), Willem de Jong (Technisch) en Dick van der Heiden (Algemene zaken).
  • De Topsport tak gaat met behulp van een afdeling Commerciële Zaken, waaronder Roland van Duijn, fondsen werven om oa de Topsport te kunnen financieren.
  • De Jeugd, Dames, Heren 2 en 3 worden ondergebracht onder de breedtesport
  • Op termijn zal een functie van Head of Rugby worden gecreëerd onder de Breedtesport. Hij/Zij heeft de verantwoordelijkheid om het technisch beleid binnen de gehele club te ontwikkelen en integreren. Hij/Zij is ook verantwoordelijk voor Talent-ontwikkeling.
  • Er zal een technisch Hart opgezet worden om het beleid tussen breedte- en topsport gelijk te houden.

Om dit plan nu met grote snelheid in te voeren zullen we de komende weken hard aan de gang om het plan verder vorm te geven en mensen te benaderen.

 

Het bestuur is er verheugd met deze nieuwe aanpak en bereidwilligheid van vele vrijwilligers. Dit alles in het kader van verdere groei naar toprugby binnen de club.

 

Namens het bestuur RC The Bassets

 

Ad Wijten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018