AP Partenope bezoekt RC the Bassets

16 juni 2019

Dit weekend bezocht het Italiaanse U16 team van AP Partenope onze regio. De club uit Napels wilde graag op bezoek komen om hun oude speler Des Tuiavii te bezoeken. Afgelopen vrijdagavond kwam het team aan. Na een lichte training bij ons op de club gingen ze door naar hun overnachtingsadres. Op zaterdag 15 juni stond een wedstrijd tegen onze junioren op het programma.

De spelers van AP Partenope Rugby begonnen enthousiast aan de wedstrijd. In de gelijk opgaande, sportieve wedstrijd waren het uiteindelijk onze Italiaanse gasten die aan het langste eind trokken. Dat taal niet een barriere hoeft te zijn bleek al snel na de wedstrijd waar de goede harmonie uit het veld werd voortgezet met het samen zingen van rugbyliederen en een gezamenlijke maaltijd. Een mooi staaltje van Rugby eenheid en gastvrijheid.

Onze gasten hadden nog een vol programma af te wikkelen. Zaterdag na de wedstrijd bezochten ze Noordwijk. Op zondag stond Amsterdam op het programma en de toer werd op Maandag 17 juni afgesloten door een bezoekje aan Leiden. We hopen dat we hebben kunnen helpen om een onvergetelijk weekend te bezorgen. Wellicht kunnen we ooit onze gasten weer ontmoeten met een tegenbezoek.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018