In memoriam Leno van Nieuwkoop – (06/04/1960 – 13/08/2019)

15 augustus 2019

Dinsdag 13 augustus is Leno van Nieuwkoop, 1e teamspeler van het eerste uur, uit het leven gestapt. Zijn heftige ziekte zorgde ervoor dat hij veel te vroeg afscheid van ons moest nemen. Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden.

Leno, speelde voornamelijk center en kenmerkte zich door zijn geweldige startsnelheid. Hij was één van de spelers die meegroeide met het 1e generatie team naar de Ereklasse. Naast zijn snelheid, stond hij ook vooral bekend om zijn geweldig gevoel voor humor en optimisme. Niets was een bezwaar, maar een kans. Een minuut niet gelachen, was zonde. Regels bestaan niet, deze zijn slechts gemaakt.

Naast een goede speler te zijn, was Leno ook een bijzondere hulp bij het bouwen van het eerste clubhuis aan de Parklaan. Niet te vergeten was zijn optimistische aanpak bij het aanleggen van de schuine balklaag voor het speciaal ontworpen dak. Zonder enige kennis van zaken (…en gehinderd daardoor) stelde hij de spanten zodanig goed zodat het prefab dak exact paste.

Heel veel sterkte voor zijn familie en een ieder die hem is tegengekomen in het leven. Je werd immers altijd een vriend van hem.

Rust zacht.

P.S: Vrijdag 16 augustus heffen wij het glas op onze rugbymaat. Dit gebeurt om 16.00u in het clubhuis. Iedereen is natuurlijk van harte welkom.

Comments 1

 1. Rob Zandbergen

  HoI, Bassets, vrienden,

  Hier een berichtje van Sam ( zoals Leen altijd bleef zeggen), tot zelfs kwart voor drie 14.45/ nog, afgelopen dinsdag.

  Ik ontving een laatste “‘dikke kus” van ”onze Leen”…waarbij hij al eerder had laten weten dit om drie uur ‘s-middag te gaan doen, z’n laatste grote reis.

  Ik, zat toen en zit in Warschau en zou alles doen om erbij te zijn in het clubhuis, om op onze grote vriend en troubadour z’n laatste afscheid gepast, zoals Leen dat zou doen en willen het glas te heffen.

  Heb veel met’m over de ‘grote’ reis gesproken de laatste tijd en dagen…zal’m met heel m’n hart missen..en iedere Basset met mij.

  Mocht ik het niet redden om er te zijn op vrijdag, 16.00 uur – Respect voor de club, en al diegene die Leno een warm hart toedragen. Vanuit Warschau, Sam ( Rob Zandbergen),

  Groeten en sterkte met dit klote verlies,

  Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018