Heren-1 openen seizoen 2019-2020 met klinkende overwinning

8 september 2019

Het seizoen 2019-2020 is begonnen voor de ereklasse. Vanaf dit seizoen is er een nieuwe opzet van de ereklasse. Het aantal teams is uitgebreid naar 16 teams. Het seizoen start eerst met 4 poules van 4 teams die strijden voor de Championship-poule (top-8) of de trophy-poule (overige). De 4 teams die strijden om de Benecup (HRC, Hilversum, ’t Gooi en DIOK) hebben zich al geplaatst voor de Championship poule. De overige plaatsen staan open voor de 3 winnaars van de poule en de beste nr 2.

RC the Bassets strijd in poule B tegen RC Waterland, RC the Dukes en nieuwkomer RC Eemland. Op 7 September stond de eerste wedstrijd op het programma uit tegen RC Waterland. Onder leiding van de in juni aangetreden hoofdcoach Storm Carroll ondersteund door de topsport groep is hard gewerkt aan versterking van de selectie. Vijf spelers zijn overgekomen van diverse clubs uit de Nederlandse competitie, aangevuld met vier spelers uit Nieuw-Zeeland uit het netwerk van Storm.

Direct vanaf de kick-off waren the Bassets gretig om te laten zien dat het team hard gewerkt heeft gedurende de zomer. Ondanks een vroege penalty tegen werd al gauw duidelijk dat the Bassets enorm gegroeid waren. Helaas werd door een vroege rode kaart het grootste gedeelte met 14 man gespeeld. Desondanks maakten the Bassets al snel achter elkaar een aantal tries. Bij de rust was de overwicht al duidelijk en in de tweede helft kon wat meer gebruik gemaakt worden van de wissels. Bassets liepen uit naar 3 – 39. Aan het eind van de tweede helft kon RC Waterland wat druk zetten en wist nog een tegentry te scoren. Tegen die tijd waren de 5 punten binnen.

Tries werden gescoord door Mark (2x), Lolani (2x), Paul (1x) en Hidde (1x). Dat samen met een penalty en 3 conversies bracht de eind-score op 10-39.

RC the Dukes versloeg nieuwkomer RC Eemland met 15-5 waardoor ze 4 punten scoorden. Aanstaande Zaterdag 14 September komen the Dukes op bezoek in Sassenheim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018