Bassets Heren-1 zetten stap naar top-8

14 september 2019

De selectie van coach Storm Carroll heeft een grote stap gezet naar de top 8 door RC the Dukes te verslaan met 33-12. Vorig seizoen waren the Dukes nog te sterk (17-24) maar the Bassets zetten vanaf het begin enorm veel druk op the Dukes. Na een gemiste penalty van the Dukes kwamen the Bassets uit de startblokken en in de eerste helft werden drie tries gescoord. Mark van Loon zorgde met zijn conversies dat we de rust ingingen met 28-0. In de tweede helft werd er bij the Bassets doorgewisseld en kwam de selectie een paar maal onder druk te staan. The Dukes konden hierdoor een try scoren. Bassets herstelden zich snel en scoorden een 5e try. In de laatste minuten wisten de gasten de eindstand op 33-12 te brengen maar the Bassets hadden toen al de 5 punten binnen waardoor ze nu met 10 punten bovenaan staan in de poule.

RC Eemland was in dezelfde pool op bezoek bij RC Waterland. In een kraker van een wedstrijd werd Waterland verslagen met 11-67. Zeker een tegenstander om niet te onderschatten. Zaterdag 21 September reist de selectie af naar Amersfoort om daar de beslissende wedstrijd te spelen om zich definitief in de top 8 te vestigen. Een positie die de selectie zeker verdiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022