Bassets Heren-1 halen Top-8

21 september 2019

In een zonovergoten Amersfoort trad de selectie van RC the Bassets aan voor hun 3e wedstrijd in de voorcompetitie tegen nieuwkomer in de ereklasse RC Eemland. RC Eemland had hun visite-kaartje al afgegeven tegen the Dukes en Waterland. Een tegenstander die niet onderschat mag worden. Dat bleek ook vanaf het eerste fluitsignaal. Eemland liet duidelijk zien dat het een harde, felle tegenstander is met een missie om te strijden voor iedere centimeter. Bassets werden direct onder druk gezet en na korte tijd gaven ze een penalty weg aan Eemland. De beide front-rows zochten elkaar de hele tijd op waardoor er veel omschakelingen in het spel waren. Bij rust stond de stand op 15-10.

Na rust maakte the Bassets het verschil. De lange voorbereiding in de zomer maakten het verschil. Door mooie combinaties en snelle acties wisten the Bassets uit te lopen naar 30-15. In de laatste minuten wisten de gastheren nog de stand op 30-20 te brengen. Voor the Bassets was de buit toen al binnen en met 3 gewonnen wedstrijden bereikten ze hun eerste doelstelling van het seizoen, de top-8.

De volgende teams hebben zich definitief geplaatst voor de top 8, LRC DIOK, RC Hilversum, RC ’t Gooi, HRC, Castricum RC, ASRV Ascrum en the Bassets. De nummer 8 wordt bepaald door de beste nummer 2. Dit wordt een strijd tussen URC en Oisterwijk Oysters (twee nieuwkomers).

Naar verwachting is het vervolg van de competitie in de week van 30 September bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022