Goed weekend voor the Bassets senioren – leerzaam voor Jeugd

23 september 2019

Na de spannende wedstrijd van Heren-1 tegen RC Eemland waarbij de selectie de Top-8 wist zeker te stellen, stonden op 22 September twee uitwedstrijden op het programma voor Heren-2 en de Dames.

Heren-2 gingen op bezoek bij de studenten van SVRC1 in Delft. Een lastige tegenstander die niet onderschat moet worden. De selectie van coach Broers groeien met de wedstrijd. Na de winst van vorige week tegen RC Delft wisten de heren de studenten te verslaan met 31-43. Samen met RFC Gouda1 en SRC Thor1 staan the Bassets met twee gewonnen wedstrijden bovenaan. Volgende week staan de Rotterdamse Studenten op het programma. De wedstrijd start om 13.00u op de vijfmeiweg.

De Dames mochten eindelijk aan hun eerste wedstrijd beginnen. De eerste wedstrijd was uit bij de dames van Castricum. De selectie van coaches van Rossum/Turnbull is versterkt met jong talent doorgestroomd vanuit de junioren en een aantal speelsters die weer terugkeerden na een jaar “pauze”. Het team is enorm enthousiast en de mix tussen jong en ervaren werkt versterkend. De dames van Castricum werden met 5 – 41 verslagen. Een mooi resultaat. Op 29 September spelen de dames hun tweede wedstrijd thuis tegen RUS dames. De laatste wedstrijd van vorig seizoen werd nog door the Bassets gewonnen dus RUS zal gebrand zijn op revanche.

De jeugd heeft op de eerste speeldag waardevolle lessen geleerd. Zowel de Cubs, Junioren als Colts verloren hun eerste wedstrijd. Het is duidelijk dat er op meerdere vlakken verbetering nodig is. Het goede nieuws is dat er ook al veel zaken goed gaan maar de afronding nog onvoldoende is. De coaching staf heeft dit al opgepakt.

Colts              – RC the Bassets – HRC                                                  0 – 96

Junioren       – CL Waterland/Castricum – RC the Bassets           92 – 21

Cubs               – RC Buldoggs – RC the Bassets                                 71 –   0

Genoeg redenen om volgende week onze eigen teams te steunen (Cubs en Junioren spelen thuis tegen achtereenvolgens HRC en de Cluster Den Helder/Alkmaar/Rush en de Colts spelen uit tegen Amstelveen).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018