Nieuwjaarswens

2 januari 2020

Beste Bassets, rugby-fans, -liefhebbers, ouders en iedereen die ons een warm hart toedraagt,

 

De beste wensen voor 2020 in goede gezondheid, sportiviteit, werk/studie/dromen. We hebben de jaren ’10 afgesloten en staan voor een nieuw decennium met veel uitdagingen.

Afgelopen jaar is er weer veel gebeurd. Topsport heeft haar vorm gekregen en onder aanvoering van coach Storm Carroll heeft de selectie enorme stappen gemaakt. Wie had kunnen dromen begin 2019 dat we nu zouden strijden voor een plek bij de eerste 5 van Nederland (laat staan dat we al in de top 8 mee zouden spelen). Het is fantastisch om te zien dat jonge spelers meegenomen worden in hun ontwikkeling door de ervaren spelers (waarvan sommige zich snel hebben geïntegreerd als Bassets-speler). Daarnaast is er een enorm positieve spirit binnen het team zowel binnen als buiten het veld opgebouwd tussen, spelers, staf, Storm, de topsport organisatie en vrijwilligers. Hierdoor groeit het geloof in het eigen kunnen en de toekomst en geven we onze jeugd het vooruitzicht naar spelen op topniveau.

Onze Dames hebben zich weer bijeengeraapt en laten zien dat ze weer op het hoogste niveau in Nederland meespelen. Ook hier zien we dat de combinatie van ervaring en jeugdig elan haar vruchten afwerpt. De ondersteuningsstaf is opgestaan uit eigen geledingen. Dit zorgt ervoor dat we een mooie basis voor de toekomst leggen. We hopen dat we de ontwikkeling vast kunnen houden en weer kunnen gaan strijden voor de titel.

Door de ontwikkeling bij de selectie kan het tweede nu bouwen en het eigen team. Doordat het team stabieler is kan coach Robert Broers met het team vechten voor promotie naar de tweede klasse. Het teammanagement zal met ingang van het nieuwe jaar opgepakt worden door Robert Jansen waardoor de coach zich meer kan richten op het spel. Tevens heeft het derde team zich weer bijeengepakt en gaan we in de tweede helft van het seizoen met een team lekker wedstrijden spelen. Een goede ontwikkeling voor zowel het tweede team als voor onze “sociale” spelers. Uitdaging is om het team verder uit te breiden. Een belangrijk evenement is het bollenstreek-toernooi. Voorbereidingen zijn al opgepakt en we hopen dat we niet alleen een aantal heren-teams aan kunnen trekken maar ook dames-teams. Traditioneel ontdekken we tijdens het bollenstreektoernooi nieuwe talenten die we graag enthousiast willen maken voor onze mooie sport..

Ook bij de jeugd zijn er vele mooie ontwikkelingen geweest. Na een aarzelend begin bij de CJC zien we na de herindeling dat de teams meer en meer op elkaar ingespeeld raken. We spelen nog niet mee in de hoogste regionen maar we zien wel dat er bij de jeugd hard gebouwd wordt aan een betere afstemming tussen de leeftijdscategorieen. Al jaren wordt aangegeven dat investeringen in de jeugd zich terugverdiend later bij de senioren. Daarom zijn Jeroen van der Plas en Katie Turnbull  in samenwerking met de trainers druk bezig om te komen tot een integraal jaarplan te komen en te bouwen aan coaching-vaardigheden. Zoals altijd kost dit meer tijd dan gehoopt. Komende maanden echter zal hier verder inhoud aan gegeven worden.

Voor TBM is de uitdaging om te werken aan het werven van nieuwe leden. Onder leiding van Hans Eelman zal gericht gewerkt worden om kinderen te benaderen om er zorg voor te dragen dat we aan het begin van het nieuwe seizoen alle teams goed gevuld hebben. Hiervoor zal een aantal jeugd-evenementen opgezet worden waar we natuurlijk ieders hulp goed kunnen gebruiken.

Al met al voldoende uitdaging voor 2020 om de club verder te laten groeien. Speerpunten zijn, aanwas nieuwe leden (jeugd, 3e team), zorgen voor stabiele financiering van topsport en investeren in ontwikkeling bij de jeugd. Persoonlijk heb ik me afgelopen jaar enorm gesteund gevoeld door de meer dan 100 vrijwilligers binnen onze club die hun schouders eronder willen zetten om onze leden de kans te geven om te genieten van het rugby-spel. Vaak is het gevoel dat het werk achter de schermen niet herkend en erkend wordt. Maar iedereen die zich inzet is voor ons de 16e man die helpt dat we blijven scoren. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn.

Aanstaande Zaterdag willen we iedereen uitnodigen om te komen kijken naar de traditionele strijd om de Tinus van Harskamp bokaal door de jeugd (vanaf 13.00u), de Peter van Kesteren Bokaal (vanaf 14.30u) en de nieuwjaarsborrel (vanaf 16.00u).

 

Tot Zaterdag of langs de ljin,

 

Ad Wijten

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018