Trainers-workshop Jeugd

25 januari 2020

Al enige tijd zijn we samen met het technisch kader van de jeugd en de trainers bezig met het opstellen van een op elkaar afgestemd trainings-jaarplan. Onder leiding van Martin Slagt, Katie Turnbull en Jeroen van der Plas is geïnventariseerd hoe de trainingen nu gegeven worden en waar we kunnen verbeteren. Het is belangrijk dat we goed afstemmen wat de vaardigheden moeten zijn als onze jeugd van de ene naar de andere categorie gaan. Vaak hoorden we klachten dat sommige basisvaardigheden onvoldoende ontwikkeld waren waardoor we pas laat in het seizoen op stoom kwamen. Daarnaast bleek dat inzicht in het spel en spelregels onvoldoende was.

Samen met de jeugdtrainers gaan we 1 februari in een workshop het jaarplan vorm geven. Daarbij wordt aandacht gegeven aan de technische vaardigheden, fysieke vaardigheden en spelkennis. Onze jeugdtrainers hebben veel goede ideeën en kunnen veel van elkaar leren. Op die manier werken we hard aan kwaliteitsverbetering en geven we onze trainers meer tools in handen om de training vorm te geven.

Jeroen en Katie zullen de implementatie verder ondersteunen waarbij Martin als vraagbaak zal dienen zodat hij andere activiteiten bij andere clubs op kan pakken.

We hebben er enorm veel zin in en zijn ook trots op al die trainers die zich dag in/dag uit inzetten om onze jeugd op een hoger niveau te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018