Resultaten Weekend 15 / 16 February

16 februari 2020

Heren-1  speelden thuis tegen HRC. De wedstrijd kwam aarzelend op gang. In de eerste helft werd door beide ploegen regelmatig balverlies geleden waardoor het spel snel op en neer ging. The Bassets voerden langzaam maar zeker druk op HRC op. Op kracht en snelheid braken the Bassets door de verdediging van HRC en met tries door onder andere Lolani Faleiva (2x) en Max Hoogeboom kon de ploeg van Storm Carroll de wedstrijd naar zich toetrekken. De eindstand van 33-7. Nu ligt de competitie stil tot 28 maart door interland verplichtingen. Voor volgend seizoen zijn al voorstellen gedaan om de grote gaten in het speelschema te voorkomen en het aantal wedstrijden uit te breiden.

Dames-1 gingen op bezoek bij All Blues in Amstelveen. De weersomstandigheden waren bar. Harde wind, regenbuien en een modderig veld. De dames werden van begin af aan fors onder druk gezet door hekkensluiter All Blues. All Blues openden de score waarna the Bassets zich snel herpakten en 5-5 scoorden. Door vele penalties lieten de dames zich onder druk zetten waardoor All Blues uit konden lopen naar 22-10. Er staan nu drie teams op 15 punten (Bassets/AAC/RCW JuRo Unirek). Een goede wake-up call.

Heren-2 gingen op bezoek bij Bredase RugbyClub. De selectie van Robert Broers verzaakte niet en was Breda te sterk af met 12-41. Gouda verzaakte ook niet en won van Ascrum met 5 – 47 waardoor Bassets op de tweede plaats staat op 4 punten achter Gouda. Gouda heeft echter wel één wedstrijd meer gespeeld. Heren-2 liggen nog aardig op koers.

Heren-3 – Vandaag een fantastische pot gezien én gevoeld bij de Delftse studenten.. met 14 man heen, tegenstander 9 man, teams geleveld. Eigenlijk de wedstrijd kunnen claimen, maar vanwege de sportieve strijd en mooie eindscore (22-38), de score intact gelaten zodat Delft ook nog een wedstrijd puntje kon pakken. Wat zijn we toch goed bezig met z’n allen, iedereen keihard gewerkt, Colin man of the match, Patje de pechvogel (spier gescheurd in kuit), en met een sportieve tegenstander op een echt grasveld met blubber… hoe mooi kan je zondag zijn😊. Tot volgende week! O ja,Tim, fijn gefloten, dank daarvoor 👍 (RJ Schrijvers)

       

 

De Colts speelden in Oisterwijk tegen de cluster Oysters/Ducks. Oyster/Ducks boden heel sterk tegenstand en door wat gebrek aan oplettendheid lieten the Bassets/BSN wat steekjes vallen. De eindstand van 28-21 voor Oyster/Ducks zorgde ervoor dat met nog twee wedstrijden te gaan de Colts het niet meer in eigen hand hebben. Ze staan 6 punten achter koploper RCT/Vets (op 7 maart te gast in Sassenheim) en 4 achter Gouda (op 14 maart de laatste wedstrijd in Gouda).

De Junioren speelden tegen the Bulldogs uit Almere. Met 15 spelers wisten the Bassets de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Met 71-7 was duidelijk dat de Junioren goed in hun vel zitten. Na afloop werd in de derde helft de relatie met the Bulldogs verder aangehaald. Met nog 2 wedstrijden te spelen staan de Junioren eerste op 6 punten van West-Friesland (te gast op 14 maart). Daarvoor moeten ze nog op bezoek bij ’t Gooi op 7 maart.

De Cubs speelden in Haarlem tegen de cluster Haarlem/Smugglers. . Met een eindstand van 5-43 werd de 2e plaats in de competitie verstevigd. Ondanks dat ze nog tegen de koploper West-Friesland/Alkmaar moeten spelen zijn ze afhankelijk van anderen om nog een plaatsje te kunnen stijgen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018