AFGELASTINGEN BONDSDAG EN UIT- EN THUISWEDSTRIJDEN NOORD-BRABANT

12 maart 2020

Wegens recente uitspraken door het RIVM en op advies van NOC*NSF en de provincie Noord-Brabant, heeft Rugby Nederland besloten de bondsdag op 14 maart op alle locaties af te gelasten en alle thuis- en uitwedstrijden van rugbyclubs in Noord-Brabant tot nader order af te gelasten.

Vooralsnog zullen alle andere rugbywedstrijden komend weekend gewoon doorgang vinden.

Rugby Nederland houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Zodra er veranderingen plaatsvinden, zal dit worden gecommuniceerd.

Gezien de door de autoriteiten voor Noord-Brabant aangegeven mogelijk ontwrichtende ernst van de situatie, adviseren wij onze leden om gevolg te geven aan de oproep van de veiligheidsregio’s om alle evenementen – waaronder sportwedstrijden – tot en met komend weekend af te gelasten. Ons advies geldt voor alle sportclubs in Noord-Brabant en zowel voor thuis- als uitwedstrijden.

“Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF van harte ondersteunt”, zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van de sportkoepel.

De eventuele gevolgen die het niet spelen van de wedstrijden hebben op de gehele competitie zullen in een later stadium worden gecommuniceerd.

Kind Regards / Met vriendelijke groet,

 

Harro Verschoor

Competition Manager

RUGBY NEDERLAND

 

Meer info op : www.nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018