Update Seizoen

29 maart 2020

Allereerst hopen we dat iedereen inclusief familie/geliefden in goede gezondheid verkeert. Indien onverhoopt het Covid-19 virus is opgepikt dan hoop ik dat de effecten mild zijn en dat snel herstel volgt. Onze gedachten gaan uit naar alle zieken en slachtoffers aan wie het virus niet is voorbij gegaan.

Nu de maatregelen rondom de verspreiding van Covid-19 voor iedereen ingezonken zijn, is het tijd om de consequenties van de maatregelen voor onze club te overwegen.

We kunnen wel concluderen dat het seizoen nu afgelopen is. Alle wedstrijden zijn afgelast en om ze opnieuw in te plannen is welhaast onmogelijk alsmede is het lastig om aanpassingen te doen aan het speelschema om b.v. een minimum aantal wedstrijden wel door te laten gaan.

Een grote teleurstelling voor iedereen. We draaiden tot de plotselinge stop met meerdere teams een mooi en zeer sportief seizoen.

Onze Dames die in de race waren voor het landskampioenschap. Heren—2 die goed op weg waren om te promoveren naar de tweede klasse, Heren-3 die hun team lekker aan het opbouwen waren, maar ook Heren-1 die nog een strijd konden leveren voor de 4e positie in de nacompetitie. En dan zeker de jeugd niet te vergeten. Hoewel het seizoen bijna afgelopen was stonden er nog een aantal leuke wedstrijden op het programma waarbij met name de Junioren nog bovenaan hun poel konden eindigen.

Rugby Nederland zal binnenkort met voorstellen komen hoe verder te gaan. Dat kan twee kanten op gaan. Optie 1. De huidige stand is de eindstand. Optie 2. De competitie wordt in gewijzigde vorm afgerond. In beide gevallen een on-af gevoel. We realiseren ons wel dat elke beslissing genomen wordt met de beste intenties.

Voor RC the Bassets is het zaak dat we ons nu gaan richten op alles wat we nog wel kunnen/mogen organiseren voor dit jaar. Hopelijk kunnen we wel het eindfeest door laten gaan. We maken er dan een spetterend feest van. Niet alleen om het einde van het seizoen te vieren maar ook het vieren van onze opluchting dat we deze rare periode achter ons hebben kunnen laten.

Daarnaast gaan we ons alvast voorbereiden voor het nieuwe seizoen. We hebben daarbij zeker wel een paar grote uitdagingen.

  • Een aantal van onze sponsoren zitten in zwaar weer en hebben al aangegeven dat ze voor volgend seizoen een stapje terug willen doen. We zoeken dus nieuwe sponsoren die the Bassets en de rugby-sport een warm hart toedragen.
  • Onze bar-omzet heeft stilgelegen en we zullen in het nieuwe seizoen extra acties moeten organiseren om dit in te gaan halen.
  • Sportief zijn een aantal acties om nieuwe leden te werven niet doorgegaan. We zullen dus extra acties moeten opzetten om jeugd te werven in alle categorieen en om bij de senioren talent binnen te halen die onze Dames, Heren en Heren-selectie kunnen komen versterken.

Voor al deze uitdagingen geldt dat wij als bestuur het niet alleen kunnen. We hebben daarbij alle hulp van onze leden, vrijwilligers, ouders en liefhebbers nodig. Laten we dezelfde eensgezindheid aan de dag leggen die we rondom de Covid-19 crisis hebben getoond.

 

Graag voor aanmeldingen van nog openstaande functies ( zie website), ideeën, , tips, suggesties, neem svp contact op met één van de leden van het dagelijks bestuur (nu nog graag per mail) :

We gaan er met zijn allen een fantastisch seizoen 2020/2021 van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022