De eerste stappen terug – Update RC the Bassets (aangepast 6/5)

4 mei 2020

Voor de PDF-versie klik op : 20200504 De eerste stappen terug

 

Introductie

Dit is een uitdagende tijd voor ons allemaal. Voor gezondheid, werk, sport, sociaal en financieel. Allereerst gaan onze gedachten naar iedereen die een geliefde of bekende hebben verloren en of momenteel ziek is. Deze periode laat ook de andere kant van R.C. The Bassets zien, een hechte familie die steun geeft aan ieder die het nodig heeft.

 

De eerste stappen terug

Deze week hebben we eindelijk weer een stap gezet naar het “normale” leven. Op 29 April mocht de jeugd weer gaan trainen. Na een 8 pagina’s lang protocol ter goedkeuring te hebben overlegd aan de gemeente waren we de eerste club die het groene licht kreeg om weer te gaan spelen. Door een misverstand bij de gemeente konden we toch niet op de 28e beginnen maar pas op woensdag de 29e. Maar de start is gelukt en hoe.

 

Woensdag 29 April konden de Junioren/Colts hun 1.5meter training beginnen en Donderdag 30 April gingen TBM en later de Cubs het veld op. Blij om hun teammaten weer eens te zien en lekker even uit te razen. Een eerste stap naar weer normaal trainen.

Op 6 Mei werd gelukkig afgekondigd dat trainen weer is toegestaan mits dit zonder contact en met inachtneming van 1.5meter afstand geschiedt. Samen met de trainers kijken we naar een Strength & Conditioning programma als een soort pre-season training.

 

Afronding seizoen

Zoals iedereen heeft kunnen lezen is het seizoen plotseling als een nachtkaars uitgegaan. Rugby Nederland heeft besloten om de stand bij ingang van de “intelligente Lockdown” tot eindstand te verklaren. De degradatie- promotie-regels werden toegepast waardoor ons 2e team volgend seizoen in de 2e klasse gaat spelen.

Een mooie opsteker voor coach Robert Broers en zijn team. Ze stonden ze er al sterk voor en het kampioenschap lag binnen handbereik. Terecht dat ze beloond worden met promotie. Petje af mannen en de hele staf rond het team.

De junioren eindigden als eerste in hun poule. Coach Albert Zuiderduijn heeft samen met Mathieu Kempf er een super enthousiaste en gemotiveerde team van gemaakt en veel rugby kneepjes bijgebracht. Na een lastige start zijn ze terechte koplopers in hun poule, wat een topprestatie met maar 15 spelers.

De heren-1 selectie is als 5e geëindigd. Dit had het recht gegeven om te strijden voor de 4e / 5e plek via een play-off en mogelijk deelname aan de Bene competitie. Aan het begin van het seizoen hadden we niet verwacht dat we zover zouden kunnen komen maar onder leiding van coach Storm Carroll en Abel Ripine en de aanvulling met een aantal nieuwe spelers is een mooi pack op de been gebracht.

De beslissing van Rugby Nederland kwam voor de dames een beetje als een domper. De koplopers in de ereklasse worden niet uitgeroepen tot kampioenen. 2019/2020 zal de boeken ingaan zonder kampioenen. Dat betreuren we maar ondanks protesten bleef Rugby Nederland bij haar besluit. Als Bassets vieren we wel het “moreel” kampioenschap van de dames. Voor ons zijn ze kampioenen. De dames samen met coaches Katie Turnbull en Annemarije van Rossum hebben een mooi seizoen achter de rug waarbij de jonge speelsters enorm gegroeid zijn. We zijn enorm trots op hen.

 

Programma komende periode

De “intelligente lockdown” zorgde ervoor dat een groot aantal van de geplande activiteiten géén doorgang kon vinden. De huidige versoepeling geeft nog niet direct zicht op het wel of niet doorgaan van :

  • De Algemene Leden Vergadering op 12 juni en
  • Het eindfeest op 20 juni.

We blijven ons op dit moment gewoon voorbereiden hierop met in het achterhoofd dat we misschien de evenementen aan moeten passen of uitstellen. Dit zullen we tijdig communiceren. We blijven natuurlijk optimistisch en hopen dat we  iedereen die zo hard heeft gewerkt afgelopen seizoen in het zonnetje kunnen zetten en met alle leden, vrijwilligers en liefhebbers kunnen proosten op wat we bereikt hebben.

Voorbereiding seizoen 2020/2021

We zijn ook al druk bezig met het seizoen 2020/2021. Vooralsnog gaan we er gewoon vanuit dat we in September de competitie weer op gaan starten. Dat betekent dat we druk bezig zijn met het inventariseren van de vacatures bij trainers, ondersteunende staf en spelers. Zoals altijd zoeken we continue naar vrijwilligers die de club willen ondersteunen. Komende tijd gaan we de vacatures op de website updaten en zoeken naar ondersteuning. Voor informatie over de vacatures of tips voor mogelijke kandidaten neem svp contact op met Angela (secretaris@bassets.nl). Samen zijn we de Bassets en alleen door met z’n allen de schouders eronder te zetten kunnen we genieten van onze mooie sport.

 

Help Bassets door de crisis

Het mag géén verbazing zijn dat onze club het door het abrupte einde van het seizoen moeilijk heeft. Zoveel mogelijk hebben we kosten uitgesteld maar er zijn natuurlijk vaste lasten waar we niet onderuit kunnen. Voor volgend seizoen gaan we ervan uit dat een aantal van onze sponsoren hun bijdrage bevriezen of stopzetten. Daarnaast houden we rekening met een forse terugval in het aantal hectoliters bier waardoor barinkomsten teruglopen. We zijn al druk bezig om te zoeken naar alternatieven.

 

Naast de nodige steun-aanvragen bij de overheid, zijn een aantal acties al gestart of staan op stapel zoals :

  • Koop een Bassets vlag en steun zo onze club. Contact via app – Roland van Duijn (06 53953332)
  • Steun de Bassets actie (zie bijgesloten poster)
  • Junioren actie – op Zaterdag 30 mei hoeft u niet te koken nadere informatie volgt.
  • Bij voldoende animo willen we ook kijken naar het organiseren van een rugby-kamp in de zomervakantie voor de jeugd. Geef svp je interesse door aan tc@bassets.nl

 

Om onze sponsoren te steunen roepen we op om Lokaal te Kopen. Steun onze sponsoren die afgelopen jaren ons zo enorm hebben geholpen. Nu is het aan al onze leden om bij zowel particuliere als zakelijke aankopen onze sponsoren in gedachten te houden. https://www.bassets.nl/2020/04/23/steun-onze-sponsoren-koop-lokaal/

 

 

Samen maken we er een mooi seizoen van.

 

Op de achtergrond wordt enorm hard gewerkt om klaar te zijn voor het seizoen 2020/2021. We hopen dat we iedereen in September weer mogen verwelkomen bij onze mooie club. Samen wordt het een fantastisch seizoen. Wij hebben er alvast veel zin in.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018