BENECUP 2020 GEANNULEERD

3 augustus 2020

Gezien de laatste corona-ontwikkelingen in België, heeft de Belgische Rugby Bond deze week laten weten dat de Belgische competitie, naar alle waarschijnlijkheid, niet in oktober zal kunnen starten en de BeNecup-wedstrijden dus niet kunnen worden gespeeld in België. Gezien de grote onzekerheid over de start van de competitie in België is, in onderling overleg, besloten de BeNecup 2020 niet door te laten gaan.

Wij betreuren dit besluit ten zeerste, maar begrijpen de lastige positie van de Belgische Rugby Bond en BeNecup-teams. Na de zomervakantie zullen we met de Belgische Rugby Bond overleggen over de opzet van de BeNecup in 2021.

Een flinke domper voor onze dames omdat ze er enorm naar uitkeken om tegen Dendermonde het seizoen te openen.

Zoals opgenomen in het VWW (appendix 7) en besproken in het EKO (Ereklasse Overleg) en de ALV (Algemene Ledenvergadering), zal de Heren ereklassecompetitie in het komend seizoen 2020-2021 nu volgens scenario B worden gespeeld. Dit houdt in dat er in de eerste fase een halve competitie wordt gespeeld tussen de 16 teams. In de tweede fase spelen dan de top 8 teams uit de eerste fase een halve competitie in de Championspoule en de onderste 8 teams een halve competitie in de Throphypoule. Alle teams spelen dus 22 wedstrijden. Het landskampioenschap zal worden bepaald middels een finale wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de Championspoule. De degradatieregeling zal in september worden bekend gemaakt.

De ereklassecompetitie start in principe 26 september. De planning wordt opnieuw gemaakt en het is mogelijk dat deze startdatum opschuift naar 3 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018