Covid-19 update

29 september 2020

DE SPORT BLIJFT OPEN, DE COMPETITIE DRAAIT DOOR,
MAAR ZONDER PUBLIEK EN KANTINES GAAN DICHT

 

De samenleving wordt hard getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. Het kabinet heeft aangegeven dat deze nodig zijn om de exponentiële stijging van de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De maatregelen zijn erop gericht de verspreiding van het virus over 3 weken beduidend kleiner te laten zijn. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor het sociaaleconomische leven in Nederland waar de sport zo’n belangrijk onderdeel van is.

 

Ondanks deze aangescherpte maatregelen is er veel aandacht voor de sport in de persconferentie van maandag 28 september jongstleden. In overleg met de NOC*NSF zijn de aangescherpte maatregelen uitgewerkt en dit betreft voor onze sport vooralsnog, in grote lijnen het volgende:

  • De sport, en daarmee de competitie, gaat door
    • GTBM
  • Geen publiek toegestaan
  • Sportkantines gesloten

 

De sport, en daarmee de competitie, gaat door

Het beoefenen van de sport mag, en alles wat je daarbij nodig hebt, ook! Vanuit Rugby Nederland volgen wij zoveel mogelijk de richtlijnen van de RIVM en de NOC*NSF.

De GTBM-wedstrijden door kunnen gaan op voorwaarde dat thuisspelende en bezoekende clubs aan de geldende beperkingen kunnen voldoen, waaronder het alleen toelaten van strikt noodzakelijke begeleiding en een verbod op toeschouwers.

 

Geen publiek toegestaan

Vanaf 29 september 18.00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.

Dit verbod geldt voor alle soorten sportwedstrijden, en alle soorten publiek. Ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

  • Wanneer sporters klaar zijn met hun wedstrijd vallen zij onder toeschouwers/publiek. Wanneer de betreffende wedstrijd onderdeel is van een officieel toernooi, en de sporters nadat ze het veld aflopen weer in actie moeten komen, dan behoort dit bij de normale sportbeoefening en dan is het wél toegestaan.

 

Sportkantines gesloten

Vanaf 29 september 18.00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.

Om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen, is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.

!           In het landelijk protocol is te lezen dat de kleedkamers en toiletvoorzieningen gebruikt mogen worden met inachtneming van de richtlijnen. Om het werkbaar te houden zullen we tijdens trainingen de kleedkamers gesloten houden. Wij vragen iedereen om omgekleed op de club te komen en thuis te douchen. Voor thuiswedstrijden verzoeken we de thuis spelende teams ook omgekleed aan te komen en thuis te douchen. Laat de kleedkamers beschikbaar voor onze gasten.

 

Rugby Nederland heeft reeds gecommuniceerd dat het topsport, het Regio Rugby en de Girls Rugby Festivals opgeschort wordt, en enkel met oog op de komende interlands het seniorenprogramma zeer minimaal en aangepast doorgang vindt. De focus nu ligt op de landelijke competitie en op de gezondheid van de clubs.

 

 

Verder…

Op de website van de Rijksoverheid zijn heel veel antwoorden te vinden op reeds gestelde vragen. Deze kun je hier vinden. Ook geldt te allen tijde het landelijke sportprotocol van de NOC*NSF, die is hier te vinden is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018