Rugby= voor iedereen

24 december 2020

topsport, ontwikkeling, veerkracht, kansen, samenwerking, support, verbinding .

Topsport is de manier om al het talent boven water te krijgen en te ontwikkelen.

Veerkracht heb je nodig om alle kansen te benutten.

Samenwerking en support zorgt voor verbinding.

 

In de nieuwe bestuurssamenstelling zijn dit de speerpunten voor de toekomst. Doordat zich vrijwilligers hebben aangesloten bij het nieuwe bestuur met ervaring en kennis is het mogelijk om dit te verwezenlijken.

Neem Ralph Sloterdijk, nieuw in het bestuur als Topsport voorzitter senioren, rugby-er van het eerste uur, motivator en verbinder die niet alleen kijkt naar de senioren maar ook naar de jeugd. Dick van der Heiden onze oud voorzitter heeft zich aangesloten bij de topsport commissie als adviseur. Zijn ervaring op bestuurlijk vlak en zijn netwerk in rugby NL zijn van grote waarde voor deze commissie.

Katie Turnbull is nieuw bestuurslid breedte sport. Katie heeft haar sporen wel verdiend Internationaal voor het Engelse dames rugby team, coach van ons dames team wat landskampioen is geworden. Rugby zit in haar bloed.

Dan hebben we Marco van der Heiden, ook zo’n rugbyer van het eerste uur, oud bestuurslid en ere lid. Marco gaat als adviseur Katie ondersteunen en als verbinder tussen de senioren en de jeugd topsport voor iedereen mogelijk te maken.

Onze jeugdvoorzitter Hans Eelman, een echte rugby vader die is aangestoken door het rugby virus. Begaan met de sport en met de ontwikkeling van de jeugd, hij weet ouders te betrekken en ziet kansen die voor groei zorgen.

Voorzitter sponsorcommissie, Jan Hoes ook zo’n rugby vader waarbij het rugby virus door het hele gezin is opgepakt. Dit is Jan zijn tweede bestuursfunctie die hij met veel enthousiasme aanpakt. De resultaten liegen en niet om, wekelijks komen er sponsoren bij en we staan met regelmaat in de krant. Niels Mulder heeft zich aangesloten bij de sponsorcommissie, Niels is geen onbekende binnen onze vereniging. Wij kunnen dankbaar gebruik maken van Niels zijn ervaring als ondernemer en zijn netwerk binnen de verschillende ondernemersverenigingen in de streek.

Dit jaar is ervoor gezorgd dat er een bedankje is bezorgd bij alle sponsors. Hierbij wil ik aangeven hoe belangrijk onze sponsoren zijn. Sommige sponsoren geven al jaren die support die wij nodig hebben om deze prachtige club op dit niveau onze sport te laten beoefenen. Dank daarvoor!

Clubhuis en accommodatie beheer, helaas kan ik tijdens dit schrijven nog geen namen noemen maar wij zijn met een heel team in gesprek die deze zware klus gaan oppakken. Ik kan wel verklappen dat er in dit team mensen zitten die hun sporen binnen de club dik hebben verdiend. Dit zal dan ook een aanwinst zijn voor onze club in zijn totaliteit. We zullen alles in werking stellen om dit team zo snel mogelijk binnen boord te halen. Hierbij wil dan ook graag wat vertrekkende vrijwilligers bedanken. Ruud van Delft was jarenlang clubhuisbeheerder. Openen, sluiten, veerkracht en chauffeur ( geintje Ruud). Bedankt voor jouw inzet en geniet straks weer van de wedstrijden als supporter langs de lijn.

Dan Els en Rick Immerzeel, wat een stel. Rick oud rugby-er, samen rugby-ouders, trainers, begeleiders en al jaren gastheer en gastvrouw van onze club. Onvoorstelbaar wat jullie allemaal hebben gedaan en waarschijnlijk nog wel blijven doen. Rick zal nog wel als adviseur en organisator van de kermis feestweek bij de club betrokken blijven en zodoende wordt kennis en ervaring op de juiste manier overgedragen. Heel veel dank voor wat jullie allemaal voor de club hebben gedaan.

De stap naar een bedankje voor alle vrijwilligers is zo snel gezet, vrijwilligers zijn de spil van onze club  en we kunnen niet zonder deze inzet. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich gewaardeerd blijft voelen zijn wij opzoek naar een vrijwilligers manager. Dit is een hele leuke maar zeker ook belangrijke taak. Als je wilt weten wat wij verwachten of ideeën hebt laat het mij dan weten.

Secretaris dagelijks bestuurslid, Angela Janssen, zouden we hierbij willen bedanken voor haar inzet van het afgelopen jaar. Helaas kan Angela haar vrijwilligerswerk niet langer voorzetten. Voor deze uiterst belangrijke taak zijn wij op zoek naar een zwaargewicht. Iemand die de ingezette koers wil voortzetten. Verantwoordelijk, team speler, nauwkeurige aanjager en iemand die wil helpen alles helder op papier te zetten. Bij vragen en/of twijfel ga met ons het gesprek aan en daarvandaan zien we wat de mogelijkheden en kansen zijn.

Dan onze penningmeester/vice voorzitter dagelijks bestuurslid Ad Wijten, rugby vader, man van een super rugby-vrijwilligster Marianne. Een rugby gezin uit duizenden. Ad heeft al weer heel wat jaren bestuurservaring zowel voor Rugby Nederland als voor The Bassets. Niet alleen is Ad goed met cijfers maar ook bedrijft Ad topsport op bestuurlijk vlak. Ik ben heel blij met Ad zijn veerkracht en zijn tomeloze inzet op bestuurlijk vlak en daarbuiten.

Dan aangekomen bij het voorzitterschap van deze club RC The Bassets, voor wie mij niet zo goed kent zal ik hierbij mijzelf voorstellen. Ook ik ben een jeugdspeler van het eerst uur, vanaf 1980 lid van de vereniging en ik speelde op mijn 13e al als hooker in de eerste rij van ons derde senioren team (tussen de props Piet en Peet). Toen kon dat nog.  Vele jaren in het eerste team gespeeld met veel van de mensen die nu nog sterke verhalen van die tijd op de club vertellen. Altijd ben ik betrokken geweest bij de organisatie van de club, verschillende bestuursfuncties gehad waarvan een paar jaar geleden ook al eens als voorzitter. Helaas moest ik na een jaar afhaken wegens mijn gezondheid. Hierin zit voor het aanvaarde van het voorzitterschap nog steeds een risico, vandaar dat Ad Wijten vice voorzitter is en wij gezamenlijk zullen blijven zoeken naar een eventuele opvolger voor de toekomst.

Graag wil ik hierbij nogmaals iedereen bedanken die op welke manier de club steunt of een warm hart toedracht. Mooie kerstdagen en een rugby-vol en gezond 2021 gewenst.

Groet

Roland van Duijn

Voorzitter RC The Bassets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018