Herstart Ereklasse

30 december 2020

In het Leidsch Dagblad staat een artikel over de herstart van de Ereklasse (Dames en Heren). Dit artikel gaat wat kort door de bocht.

Op 28 december heeft (onder andere op initiatief van RC The Bassets) een overleg plaatsgehad tussen de Ereklasse teams Heren, Dames en Rugby Nederland. Tijdens dit overleg is gesproken over de voorwaarden gesteld door NOC-NSF en de overheid over het herstarten van de competities voor topsport, waar Rugby ook onder valt. De conclusie was dat op dit moment zowel vanuit player welfare, organisatorische alsmede financiële redenen het niet reëel is om de ereklasse competitie door te starten.

Voor alle clubs staat veiligheid van spelers, begeleiding, en omstanders voorop bij een doorstart alsmede een eerlijke competitie. En dat geldt uiteraard niet alleen voor onze Heren en Dames ere-klasse competitie maar voor alle teams. In de huidige situatie kan dit niet gewaarborgd worden waardoor we hebben afgesproken om op 15 Februari weer contact te hebben en op dat moment te bezien hoe de stand van zaken is en of een doorstart per 1 April mogelijk is.

Natuurlijk hopen we dat op dat moment dat het aantal besmettingen onder controle is we de competitie weer kunnen herstarten want wat is er niet mooier dan op zaterdag en zondag te genieten van een mooie pot rugby.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022