Update RC The Bassets

17 april 2021

Vanmiddag is de 3e wedstrijd in de voorjaarscompetitie gespeeld. Onze selectie speelde uit bij Ascrum. Het was een spannende wedstrijd waarbij The Bassets met de winst ervandoor ging. De eindstand was 13-25. Hiermee staan we voorlopig 3e in de voorjaarscompetitie. Dit na winst bij RC the Dukes en het verlies bij de thuiswedstrijd tegen DIOK.

We hopen dat ondanks het feit dat we er zelf niet bij mochten zijn we de verrichtingen van onze jongens via de livestreams op eyecons.com goed gevolgd konden worden. De clubs worden er steeds handiger mee (hoewel de camera-man van Ascrum door de altijd gevatte commentatoren, van broddelwerk werd beticht).

Over 2 weken op 1 mei spelen we thuis tegen Haarlem. We hopen weer op een mooie en veilige wedstrijd.

 

Om deel te kunnen nemen aan de competitie moeten de spelers twee-maal per week getest worden. Dat is een logistieke uitdaging omdat de jongens op afstand van elkaar moeten blijven bij het wachten op de uitslag. Gelukkig hebben we nu bij ongeveer 340 tests nog géén enkele positieve meting gezien. Iedereen respecteert de “mini”-bubbel waar de jongens zich in bevinden en daar zijn we ook blij mee. Het bekijken van wedstrijden via de streams en het goed afstand houden voor degenen die op de club moeten zijn voor hand- en spandiensten zorgt ervoor dat we het veilig houden.

 

Trainingen onder de 27 jaar zijn alweer een tijdje geleden opgestart en worden ook goed bezocht evenals de jeugd-trainingen. Dit ondanks dat er nog geen uitzicht is op het spelen van wedstrijden. Onze trainers en spelers richten zich dan ook niet op dit seizoen maar op seizoen 2021-2022.

 

Het bestuur is ook druk bezig met voorbereidingen te treffen voor seizoen 2021-2022. Er zijn best wat uitdagingen waar we voor staan :

  • Er staan nog een aantal vacatures open. We zoeken met grote urgentie naar een Secretaris, vrijwilligerscoördinator, trainers, bar-medewerkers. We vragen iedereen (leden, ouders, fans en belangstellenden) om na te denken wat je zou kunnen doen voor de club. Het hoeft niet voor 4 uur per week te zijn maar ieder uurtje steun helpt al.
  • Het voorbereiden van evenementen. Afhankelijk van het routeplan zal de komende maanden langzaam maar zeker weer evenementen georganiseerd gaan worden. We willen hiervoor voorbereid zijn. Van kleine evenementen tot grote evenementen moeten bedacht en voorbereid worden. Zowel om nieuwe leden te trekken als om weer samen te kunnen komen alsmede evenementen om geld bij elkaar te brengen.
  • Ten slotte niet onbelangrijk, moet onze kas weer gespekt worden. Gedurende het seizoen hebben steeds verder op de rem moeten trappen. We zitten nu op het punt dat we in de min gaan. Het zal wel een aantal jaar duren om onze reserves weer aan te vullen. We roepen dan ook iedereen op om ons daar mee te helpen.

Waar we afgelopen maanden enorm trots op zijn is dat er vanuit diverse kanten steun wordt aangeboden en leden opstaan om ons te helpen. Dat is super want daaruit blijkt het echte Bassets-gevoel.

Om maar een voorbeeld te noemen wanneer we niet binnen kunnen fitnessen dan doen we dat ook maar buiten. Als we mee willen doen aan de lente-competitie dan staan de spelers zelf op om het financieel mogelijk te maken en in hun enthousiasme worden een aantal sponsoren meegenomen.

Tenslotte zin we ook enorm trots op de trainers, teammanagement en overige vrijwilligers die week in week uit binnen de mogelijkheden de club draaiend houden en vooruit helpen. Dit trekt ook nieuwe leden aan. Pas keken we bij een jeugd-training en daar zagen we een stuk of 35 kinderen plezier maken en spelend de beginselen van het rugby leren. Het enthousiasme spatte ervan af. Dat kan alleen maar als we goede trainers hebben, goede organisatie en goede faciliteiten.

Om dit voor elkaar te krijgen willen wij ons in blijven zetten.

Als iemand ons wil steunen neem dan contact op met : voorzitter@bassets.nl of penningmeester@bassets.nl

 

Als afsluiter een heel leuke en simpele manier om ons te steunen, schrijf je in voor de Bassets Bingo met of zonder afhaal-kibbeling. Voor informatie : Bob Koppier nr 06-2884 5826

https://www.bassets.nl/2021/04/03/bingo/

 

Met sportieve groet,

 

Roland, Katie, Marco, Dick, Jan, Niels, Ralph, Hans en Ad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018