“Ik ga het stokje overgeven”

20 mei 2021

Met gemengde gevoelens heeft Robert Broers aangegeven dat hij stopt als Coach van Heren-2.  Hij zou nog wel een seizoen door willen gaan maar een oude blessure speelt weer op. Dit heeft een grote impact op mij en mijn familie. Mijn eerste prioriteit ligt nu bij werken aan herstel. Daardoor moet ik een stap terugzetten en het stokje overgeven.

Robert kijkt terug op een fantastische tijd bij RC The Bassets met veel hoogtepunten, zoals de promotie van Heren-1 naar de ereklasse. Ik herinner me die beslissingswedstrijd in Utrecht nog goed. Iedereen was totaal verkleumd maar het vuur zat in het team om te laten zien dat we promotie verdienden. Maar ook de jaren bij Heren-2 waren geweldig. Een super gemotiveerde groep jongens. Weer of géén weer er stond altijd een grote groep klaar om te trainen. Dat gaf enorm veel energie. Jammer dat we door Corona ons kampioenschap niet “af konden maken”. We hadden natuurlijk graag die laatste wedstrijden willen spelen en met een spetterende eindwedstrijd het kampioenschap willen vieren.

 

Afgelopen seizoen stonden we er klaar voor om ons te bewijzen in de 2e klasse. Ondanks de Corona bleven binnen de mogelijkheden de trainingen druk bezocht. Ik wilde sowieso al een stapje terug doen maar niet op deze manier. Ik wilde met het 2e in seizoen 21/22 onze positie in de 1e klasse bevestigen en de grote groep jong talent vanuit de Colts (dit jaar komen er rond de 10 man door), opleiden en introduceren in het senioren-rugby. Voor iedere coach is zo’n uitdaging een feestje. Daarom baal ik er ook zo van dat ik door die blessure moet stoppen. Robert wil ook alle spelers van het 2e bedanken voor hun tomeloze inzet. Ik ben enorm trots dat we na 1 jaar opbouw van 2e team al in het 2e jaar promoveerden naar 2e klasse. Mannen, bedankt.

 

Alle spelers, staf, bestuur en rugby-liefhebbers willen Robert enorm bedanken voor zijn tomeloze inzet en alle sportieve prestaties waar hij leiding aan heeft gegeven. Zo gauw het mogelijk is gaan we zeker nog groots afscheid nemen van Robert als coach en zijn prestaties vieren. Gelukkig is het ook géén volledig afscheid want we zullen Robert zeker nog langs de lijn tegenkomen.

Tot slot geeft Robert nog aan dat hij wel trots is om het stokje over te geven aan twee jongens van de club waar hij al jaren mee heeft samengewerkt. Ik kan me géén beter duo voorstellen die het team volgend seizoen kunnen opbouwen. Akram Zaki en Roger Scheffer hebben hun sporen wel verdiend zowel als spelers, captains en trainers. Een ideale mix van kennis en ervaring.

   

Akram en Roger hebben er zin in. Zoals Robert al aan heeft gegeven is het 2e een super enthousiaste groep jongens die willen bewijzen dat ze thuishoren in de 2e klasse maar ook willen gaan bouwen aan het opbouwen van talent. Voor komend seizoen gaan we werken aan een brede selectie waarbij de doorstromende Colts onder begeleiding van de ervaren rotten zich kunnen ontwikkelen. We hebben voor de lange termijn onze ambitie gezet om de aansluiting bij het 1e te vinden zodat we een mooi ontwikkelpad kunnen bieden aan onze jeugd.

Akram en Roger zijn al druk bezig met het voorbereiden van het seizoen. We gunnen de mannen komende maand nog wat rust maar medio Juli beginnen we al met de Pre-season. We willen 200% speelklaar zijn bij aanvang van het seizoen 21/22.

 

Vanuit de club wensen we Akram en Roger sterkte en iedereen zal ze steunen waar mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2018