Onze Bassets vriend is er niet meer!

14 december 2021

Onze Bassets vriend is er niet meer!

Dirk de Jong is overleden op een gezegende leeftijd van 91 jaar.

Een echte Sassemer in hart en nieren, een mooi leven gehad met zijn vrouw Wil. Bij Willem en Wilma, hun beide kinderen, zie je het mooie van pa en ma terug!

Maar Dirk is ook vooral een “echte Bassets”, vrijwilliger van heel lang terug. Maar zeker bekend als lijnen trekker op het oude maar ook nieuwe veld. Lid van ons Bassets klussenteam elke maandag (Henny helpen) en dinsdag aanwezig op zijn club.

Als dank voor al zijn vrijwilligerswerk mocht Dirk, toen wij met meer dan 75 Bassets naar Schotland in Murrayfield Stadium waren, een stukje lijn trekken. Het was november 2013. Vanaf de zijlijn mochten de Bassets mee kijken, extra mooi was dat net de foto’s van Zuid Afrika werden genomen. Dirk trots als een pauw. Het werd ook Dirk zijn laatste Rugby tour. Dirk ging altijd met de senioren mee. Speciaal had Dirk van de tourcommissie een warme jas en Rugby shirt gehad, elke tour kwam daar weer een sticker bij met het land en of club. Dat vond Dirk geweldig, aandacht had hij geen hekel aan. Maar nog meer werd Dirk op handen gedragen door de Oude Meesters. Dirk had veel te vertellen, hij kent de hele geschiedenis van The Bassets. Een lekker biertje, portje en later witte wijn aan de bar van ook zijn en ons mooie clubhuis.

  • In 2010 is Dirk benoemd tot Lid van Verdiensten van RC The Bassets.
  • In 2010 is Dirk vrijwilliger van het jaar benoemd door de Club van 109 en half.

De laatste jaren kwam Dirk lekker de wedstrijden kijken. Maar vooral op dinsdag kwam Dirk een lekker bakkie koffie halen bij zijn jongens van het Klussenteam. Het werk werd dan ook direct stil gelegd om Dirk alle aandacht te geven. Een goed gesprek, een goeie mop die wij al 100 keer hadden gehoord, dat hoorde erbij.

Langzamerhand gaan wij afscheid nemen van de oude vrijwilligers helaas. Voor enkele bijzondere hebben wij een plaatje op de bar gezet, dit om hun nooit te vergeten. Natuurlijk staat Dirk zijn plaatje te midden van zijn Bassets vrienden erbij.

Dirk we gaan je missen, het zal nooit meer het oude vertrouwde worden.

Dirk het gaat je goed.

Familie, Bassets en vrienden, veel sterkte gewenst met het gemis van “onze” Dirk de Jong.

Namens het Klussen team en bestuur van Rugby Club The Bassets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022