COVID-19 update

21 december 2021

Beste ouders/spelers en bezoekers van RC The Bassets,

Vanaf afgelopen zondag 19 december 2021 is het clubhuis gesloten tot nader order. In week 1 van 2022 word er opnieuw bekeken welke regels blijven en of versoepeld mogen worden. Trainingen en of onderlinge wedstrijden van eigen club kunnen doorgaan, enkele spelregels zijn:
• Het clubhuis is dicht tot nader order.
• Jeugd kan trainen/onderling spelen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Hier zijn geplande dagen voor.
• Bassets 2 en 3 kunnen trainen/onderling spelen van 05.00 uur tot 17.00 uur.
• Top sport (heren/dames Ereklasse) kan overdag en de avond trainen, in overleg met teammanager.
• Advies van bestuur is, douche thuis!
• De Peter van Kesteren bokaal, de Tinus van Harskamp cup en de Nieuwjaars receptie worden uitgesteld tot na de volgende persconferentie in 2022.

Informatie van Rugby Nederland en NOC*NSF:

Beste voorzitters, secretarissen en wedstrijdsecretarissen,

De sport krijgt te maken met nog strengere maatregelen, nu het kabinet zaterdag 18 december bekend heeft gemaakt per zondag 19 december een harde lockdown in te voeren. De vanaf 19 december geldende maatregelen blijven tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 van kracht.

Vanaf zondag 19 december zijn binnensportlocaties dicht en blijven buitensportlocaties tussen 05.00 en 17.00 uur onder voorwaarden geopend.
Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief instructeur;
Jeugd tot en met 17 jaar kan buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club; zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand te houden. Wat betreft de leeftijdscategorieën hanteren we de teams waarin je speelt. Speel je bij de senioren? Dan geldt 18+ voor jou. Speel je bij de Colts? Dan val je binnen de jeugd.
De horeca op sportaccommodaties is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek. Buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur, onder voorwaarden, toegestaan.
Het clubhuis en alle binnen ruimten blijven dicht. Vergaderingen (ALV, bestuur en commissies) moeten online plaatsvinden. Dit geldt ook voor opleidingen. Lees hier meer over het online organiseren van een algemene ledenvergadering.
Kijk voor alle vragen en antwoorden in de FAQ en de uitleg in het protocol Verantwoord Sporten.
Voor de meest actuele informatie betreffende de sport verwijzen wij jullie ook naar de site van de Rijksoverheid.

Protocol Verantwoord Sporten en FAQ
Het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ’s zijn geactualiseerd; kijk hiervoor via deze links op de website van NOC*NSF.
Protocol ‘Verantwoord Sporten’
FAQ

Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze richten aan secretaris@bassets.nl

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022