Update | Rugby Nederland |Coronamaatregelen

28 januari 2022

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus per 26 januari verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds. De anderhalve meter afstandsregel blijft wel van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten.

Het publiek moet die afstandsregel eveneens in acht te nemen. Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor publiek bij amateursport binnen vanaf 18 jaar en voor publiek bij professionele sportwedstrijden (Topcompetitie – Ereklasse) binnen en buiten vanaf 13 jaar. Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie (zowel binnen als buiten) zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel (1/3 capaciteit). En binnen maximaal 1.250 bezoekers hebben. Publiek moet om uiterlijk 22.00 uur de sportaccommodatie weer verlaten.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist, bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn. Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties.

In de horeca van de sportaccommodaties gelden de algemene horecaregels, waaronder de verplichting van een coronatoegangsbewijs (CTB) vanaf 18 jaar, verplichte zitplaatsen, anderhalve meter afstand en een mondkapje bij verplaatsing.

Kijk voor alle vragen en antwoorden in de FAQ en de uitleg in het protocol Verantwoord Sporten (Check ook de vernieuwde quarantaine maatregelen). Dit bericht is ook hier https://www.rugby.nl/covid/nieuws-en-updates/ te vinden op de website van Rugby Nederland.

Voor de meest actuele informatie betreffende de sport verwijzen wij jullie ook naar de website van de Rijksoverheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023