Update | Rugby Nederland |Coronamaatregelen

1 maart 2022

Minister Ernst Kuipers van VWS heeft dinsdag 15 februari aangekondigd stapsgewijs verdere ruimte te bieden voor publiek en horeca op sportaccommodaties. Iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. Publiek bij wedstrijden is toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Per 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Per vrijdag 18 februari kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur. Tussen 05.00 uur en 01.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het coronatoegangsbewijs (CTB) blijft tot 25 februari gelden voor de binnensport vanaf 18 jaar en bij de buitensport voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn). Eenmaal binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats wel verplicht en geldt het advies voor het dragen van een mondkapje bij verplaatsing (voor iedereen van 13 jaar en ouder). Bij professionele sportwedstrijden is het CTB voor binnen- en buitensport verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder en geldt het advies voor het dragen van een mondkapje bij verplaatsing (voor iedereen van 13 jaar en ouder).

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

In de horeca van de sportaccommodaties gelden de algemene horecaregels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2022