ASRV Ascrum 1 25 - 29 RC the Bassets 1

22 September 2018 - 13:00

Bassets houden stand tegen Ascrum.

Na de valse competitie-start waren the Bassets erop gebrand om tegen Ascrum een goed resultaat neer te zetten. Na een lange reis was Harry Hanlam afgelopen vrijdagmiddag aangekomen en mocht hij gelijk aantreden in de positie van Scrum-half.

The Bassets kwamen goed uit de startblokken. Binnen 5 minuten wist Melvin door te breken en de eerste try voor the Bassets te scoren. Mark maakte de conversie waardoor de stand op 0-7 kwam. Ascrum zette daarna de verdediging van the Bassets onder druk. Hierdoor kreeg Ascrum een penalty vlak bij de palen. Ze brachten de stand daardoor op 3-7. Een paar minuten later kreeg Ascrum weer een penalty mee op schootsafstand. Deze werd net gemist waardoor de stand op 3-7 bleef. Helaas kon Bassets even later de door hun verkregen penalty niet verzilveren. Nog geen minuut later brak Sau door en scoorde de tweede try voor the Bassets. Mark schoot weer raak en zette de stand op 3 – 14. Ascrum begon weer gedisciplineerd aan de opbouw van hun aanval. Dit resulteerde in een penalty vlak voor de palen (6-14).

In de 36e minuut kreeg Mark van Loon de bal in handen en behendig glipte hij door de verdediging van Ascrum. Met een rush van 60 meter wist hij het achtervolgende trio van Ascrum van zich af te houden en kon hij de try drukken. De conversie kwam tegen de paal (6-19). Nog vlak voor de pauze kregen the Bassets nog een penalty. Mark wist deze mooi te benutten en bracht de rust-stand op 6 – 22.

Na de rust zette Ascrum the Bassets enorm onder druk. Helaas resulteerde dit in een gele kaart voor the Bassets waardoor met 14 man doorgespeeld moest worden. Ascrum benutte dit overwicht door kort achter elkaar twee tries te scoren en eenmaal de conversie te raken. Zo brachten ze de stand op 18-22. Koud waren the Bassets weer met 15 man toen Ascrum doorbrak en de voorsprong nam met 25-22.

Toen een tackle bestraft werd met een gele kaart kwamen the Bassets weer onder druk te staan. Ondanks het overwicht in spelers van Ascrum wisten the Bassets gedisciplineerd te werken aan de aanval. Meter voor meter kwamen ze bij de Try-line van Ascrum en met een duik kon Olav de stand op 25-27 brengen. Mark benutte de conversie en bracht de stand op 25-29. Vanaf dat moment werd de druk van Ascrum enorm hoog. Bassets werden continue vastgezet vlak voor hun try-line maar Ascrum wist het gat niet te vinden. Ondanks dat er enorm lang doorgespeeld mocht worden lukte het the Bassets om Ascrum keer op keer meters terug te zetten en bij line-outs en scrums werd diverse keren de bal veroverd. Op tijd voor the Bassets werd de wedstrijd afgefloten waardoor de eerste winst van het seizoen veilig werd gesteld. Een mooie team-prestatie.

© RC THE BASSETS 2022