CL Batavieren 1 47 - 12 RC The Bassets 3

12 January 2020 - 15:00 at Sportpark Van Pallandt, MIDDELHARNIS

Wedstrijdverslag CL Batavieren 1 vs RC The Bassets 3

Hierbij het beloofde verslag van onze interplanetaire reis van Sassem naar het altijd pittoreske Middelharnis.
Eerst natuurlijk verzamelen bij ons mooie clubhuis, waar we als 3e opnieuw een kennismaking met elkaar doormaken. Het 3e nieuw leven ingeblazen door een paar enthousiastelingen met de (Bassets) neus dezelfde kant op… Natuurlijk de bekende gezichten van vorig seizoen van het 3e, aanvullingen uit het 2e, dank hiervoor 2e staff, en ja, zowaar nieuwe gezichten en natuurlijk potentiële talenten. Jongens die voor de eerste keer mee de wei in gaan, bij wat rond vragen en een praatje maken is de spanning toch van hun gezicht af te lezen, spanning op wat komen gaat, zelfs in de bus hebben ze (nog) niet het hoogste woord. Laat dat maar aan die ouwe mannen over, sterke verhalen, goeie tips en enthousiasme, vooral dat laatste, dat moeten we vasthouden.

We hebben voor ons “bedrijfsuitje” een busje weten te regelen naar Middelharnis, komt Beuk met een Luxury Coach, verbonden aan chauffeur Hans, hebben we toch maar top geregeld, Patje 😉. Uiteraard bestuur dank voor jullie bijdrage en vertrouwen in het uit de as herrezen 3e. De rit naar Middelharnis in een luxe coach is natuurlijk een fijne binnenkomer, ook bij de Batavieren, een bus ongeveer net zo groot als je clubhuis.

Eenmaal in Middelharnis worden we door “onze” Tim met alle egards ontvangen, praatje, handje, zoals we Tim kennen. Vervolgens naar de kleedkamers, nogal gedoetje met tas met “waardeloze” spullen, man man, het valt ook allemaal niet mee. Maar die structuur komt wel, vervolgens zo’n eind naar het speelveld lopen, dat een warming up niet meer nodig is 😊, maar wat een prachtig veld met echt gras en echte Hollandse wind met onvervalste Eilandse Windmolens.

Om 14:30 de kick-off, direct wordt er door onze jongens druk gezet op de defensie van de
Batavieren, wat eindigt op een kick mee dicht bij de 22 van de tegenstander. Keuze is de palen, helaas door wind en tegenslag wordt net naast getikt, vreemd genoeg laat de ref weer van de middenstip starten, wat bij de meeste mensen impliceert dat er gescoord is, helaas. 0-0
Na deze mooie actie zijn de Batavieren wakker geschud en laten de bal goed rond gaan, onze jongens zijn er goed bij, er wordt getackeld, de defensie lijkt solide. Toch breken de Batavieren door en kunnen in de 20e minuut een try drukken, welke ook wordt geconverteerd. 7-0 voor de thuisploeg. Hierna komen bij de Bassets wat wissels, er is natuurlijk nog niet echt conditie (bij de Batavieren
gelukkig ook niet allemaal), en wat pijntjes. Tien minuten later zijn het weer de Batavieren die het ovaal achter de try lijn drukken en de conversie verzilveren: 14-0. 5 minuten later een mooie actie van de Batavieren vanuit de line-out van de Bassets, interceptie en een run op onze try lijn; inclusief conversie is de stand nu 21-0. De Batavieren lijken niet te stoppen, hebben de smaak te pakken en drukken na 9 minuten weer een try met “natuurlijk” een nette conversie. Moet gezegd, de nr. 8 van deze mannen kan lekker kicken. 28-0…

Dan is er rust, en coach/trainer Marco spreekt de jongens op een positieve manier moed in, geeft aanwijzingen, het komt er op neer dat men niet te moeilijk moet spelen, meer communicatie tussen scrum half en degenen die de bal willen. Hier kan nog mooi op getraind worden.
Maar wat een droomstart van de 2e helft, onze jongens lijken vleugels te hebben gekregen. Na 10 minuten druk uitgeoefend te hebben op de Batavieren defensie, lukt het nieuwkomer Anderson Heemskerk om z’n eerste try te drukken, en dat bij het 3e, wat natuurlijk aan elkaar hangt van tradities, hè Rico? Zumba, we gaan het hem nog uitleggen. Conversie mooi benut door Remco, 28-7.
De 0 is weggewerkt, op zoek naar de volgende try. Maar ook de Batavieren hebben dezelfde
gedachten en zijn wederom wakker geschud. Binnen enkele minuten, na een mooie interceptie, wederom een try aan de kant van onze tegenstanders, en, het wordt bijna saai, een verzilverde conversie: 35-7. Maar onze jongens zijn nog niet klaar, onder luide aanmoedigingen en onvervalst bikkelen weet Joey Vos een try te drukken, 35-12, conversie door winderige omstandigheden helaas niet gelukt.
Maar onze gastheren hebben er ook nog geen genoeg van en doen er een schepje bovenop,
natuurlijk inclusief conversie: 42-12.
Nog een laatste krachtinspanning van de Batavieren, waar onze zwart, bruin, witte strijders helaas nog geen antwoord op hebben, vlak voor tijd, of daar vlak voorbij… 47-12. Dit is de eindstand.
Jullie lezen het goed, de laatste conversie wordt gemist, de betreffende kicker wordt hiervoor uitvoerig beloond door z’n teammaatjes 😊.
Nog even een Zumba voor onze nieuweling, natuurlijk zowel geestelijk als lichamelijk bijgestaan door Tim, we hoefden het niet eens te vragen…. Rare jongens, die Eilanders.
Na de uitputtingsslag voor onze jongens, die als helden hebben gestreden en elke punt waard zijn, tijd voor de 3e helft… Laat dat maar aan Tim over, ervaringsdeskundige en talentvol dirigent & koorknaap. De nodige vriendelijkheden worden uitgewisseld, dick of the day (bij ons Joey Vos, was echter al ziek naar huis…), man of the match (onze junior Pim van der Tas), gelardeerd met muziekrepertoire van de Batavieren. Wij konden niet achterblijven met ‘zeg dronken Basset speler…’, en het was nog lang onrustig in Middelharnis. Na een top 3e helft nog even naar huis kachelen met onze Beuk Luxury Coach, en dan 1 ½ uur de tijd om wat bus Virgins te dopen. De keuze: hangen of
kruipen, er zijn veel bavianen konten gecreëerd deze busreis, maar Marit was in de buurt om ze eventueel te verzorgen, maar zoals het echte mannen betaamd, dit was niet nodig (gelukkig voor onze teamverpleegster Marit).

Na een goede busreis met chauffeur Hans, die overigens niet wilde deelnemen aan de ontgroening van Max (stopte zowat z’n kont in zijn gezicht), weer veilig aan de Vijfmeiweg aangekomen. Nog wat sterke verhalen, evalueren en pizza scoren in het clubhuis, en het was gedaan. Iedereen weer veilig naar huis, met goeie ervaringen, mooie herinneringen. Op naar de volgende wedstrijd tegen LSRG.

Onze dank gaat nu nogmaals uit naar ons bestuur voor de bus bijdrage, en de bijdrage welke wijzelf hebben gedaan. Dank aan Karen en Marit voor de geestelijke en fysieke verzorging van ons 3e. Dank aan de trainer, coach en iedereen die zich heeft ingezet om het 3e weer op poten te krijgen! Het 2e natuurlijk bedankt voor het doneren van wat goeie krachten, ze zijn meer dan welkom.
Volgend wedstrijdverslag zal ik iets inkorten, kolere, wat een lang verhaal… tot de volgende wedstrijd!

Robert-Jan Schrijvers

© RC THE BASSETS 2022