DIOK 1 51 - 19 RC the Bassets 1

17 February 2018 - 15:00

Bassets geven strijd in de derby!!

Heeeel lang geleden wanneer de gladiatoren de arena betraden bonkte zij met gebalde vuist op de borst en spraken de woorden ” kracht en eer”
Zo ook betraden the Bassets zaterdag het veld van streekgenoot DIOK en was aan de geconcentreerde koppies te zien dat zij hun huid duur gingen verkopen of wellicht misschien meer dan dat.
De altijd beladen wedstrijd werd onder toeziend oog van vele toeschouwers onder een mooi zonnetje aangevangen.
The Bassets namen de kick off en zette daarmee direct druk op DIOK. Het was dan ook moeilijk voor de thuisclub om die druk weg te nemen ondanks goed verdedigen. Zo mocht the Bassets in de derde minuut een penalty nemen maar deze werd gemist maar 2 minuten later wist DIOK de penalty wel te benutten 3-0.
De toon was gezet en de teams wisselde in aanvallen en sterk verdedigen maar de snelle backs van DIOK wisten in de 12de minuut de eerste try te drukken 10-0. The Bassets waren niet onder de indruk en gingen door met inbeuken op de linie’s van DIOK en gingen na een ruck in het 22 meter gebied op zoek naar de goalline en na een uitgespeelde bal door de lijn scoorde Niels Kühn in de hoek en bracht de stand op 10-5 in de 20ste minuut.
DIOK voerde hierna het tempo en de druk op en ondanks dat het balbezit constant wisselde van eigenaar wist DIOK voor de rust de stand op 31-5 te brengen. Opvallend was ondanks de voorsprong dat de DIOK trainer niet echt tevreden was vanwege de vele penalty kicks welke DIOK tegen kreeg en smeet daarbij zelfs zijn notitieboek op de grond.
Coach Phil Leck sprak in de rust zijn mannen toe ondanks dat hij warm ingepakt en na een week griep toch aanwezig was.
In de 2de acte kregen the Bassets het moeilijker en liet DIOK zien waarom zij dit jaar meedoen om het kampioenschap en wisten zij de score op te voeren tot de 60ste minuut met een stand van 46-5. Bij deze stand wisselde DIOK een 6 tal spelers en waren deze verse krachten duidelijk nog niet goed in de wedstrijd en gewend aan de inmiddels ontketende Bassets welke DIOK voortdurend terug plaatste in hun 22meter gebied en in de vele aanvals pogingen wist Mark van Loon het gaatje te vinden en scoorde zijn try en converse 46-12.
Nog geen 2 minuten later bezweek DIOK wederom en drukte Niels Kühn voor de tweede keer het leder achter de goalline 46-19.
Bassets gingen op jacht naar een bonus punt en na een goede break van de man of the match Niels Kühn werd er weer gescoord helaas werd deze try afgekeurd vanwege een voorwaarts gespeelde bal.
Ondanks de druk op DIOK wisten de gastheren nog 1 maal de try te scoren en brachten zij de eindstand op 51-19.

De toeschouwers hebben onder een lekker zonnetje een prima pot rugby gezien en een Bassets team welke zichtbaar beter speelden dan 3 weken terug tegen Waterland.
Op karakter en beter teamspel tonen zij zich kampioenspoule waardig en zal met het getoonde spel en progressie aanstaande zaterdag thuis tegen Oemoemenoe punten gepakt moeten kunnen worden.
Laten we hopen dat de spelers welke wij deze wedstrijd tegen DIOK gemist hebben er zaterdag wel bij zijn en dat de ploeg compleet en hard traint komende week om klaar te zijn voor de volgende slag met één gedachte ” kracht en eer ” !!!!

Tot aanstaande zaterdag allemaal om onze mannen te steunen 15.00u kick off.

Peter Schrama

© RC THE BASSETS 2022