Oemoemenoe 59 - 15 RC the Bassets 1

3 November 2018 - 15:00

Na de winst van vorige week en de terugkeer van een aantal spelers na blessures reisden the Bassets af naar Middelburg voor de wedstrijd tegen Oemoemenoe. Het vertrouwen van the Bassets werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Oemoemenoe kwam sterk uit de startblokken en zette de selectie gelijk onder druk. Al na 4 minuten werd een opening gevonden en drukte de thuisploeg haar eerste try. Bassets realiseerden dat ze er een schep bovenop moesten doen en kwamen dicht bij de try-line van Oemoemenoe. Een penalty vlak voor de palen werd verzilverd door Mark van Loon waardoor de stand op 5-3 kwam.

Oemoemenoe had echter het betere van het spel en drong the Bassets in de verdediging. Door zorgvuldig opbouwen van hun aanval kwamen de Zeeuwen nog driemaal tot scoren. Vlak voor rust stond dan ook een score van 24-3 op het bord.

Bassets kwamen na de rust goed uit de startblokken maar het lukte niet om de try-line te vinden. Toen in de 45e minuut de thuis-ploeg weer een try scoorden was het hek van de dam. Twee tries later toen de score op 45-3 stond brak Mark mooi door de verdediging van Oemoemenoe en maakte een try 45-10. De Zeeuwen bleven aandringen en wisten nog twee-maal door te breken en met de nodige conversies stond er in de laatste minuut 59-10 op de teller. Gelukkig wist Max in de laatste minuut nog een try te drukken en de eindstand op 59-15 te brengen.

De competitie ligt nu 3 weken stil waardoor gewerkt kan worden aan herstel van de geblesseerden en de spelpatronen. Met nog drie wedstrijden voor de winterstop ligt er een uitdaging voor Coach Leck en zijn team.

 

© RC THE BASSETS 2022