RC Hilversum 1 79 - 7 RC the Bassets 1

6 October 2018 - 15:00

Ondanks een aantal gaten in de selectie door blessures stond de selectie gemotiveerd op het veld van Hilversum. Bassets begonnen sterk aan de wedstrijd echter de eerste kans die gelijk verzilverd werd was voor Hilversum. Na 4 minuten wisten ze door te breken en de score te openen. Bassets herpakte zich sterk en speelde bijna 20 minuten op de helft van Hilversum. Door kleine missertjes lukte het niet om het af te ronden en te scoren. Ondanks dit overwicht stootte Hilversum na 27 door en scoorde 12-0. Nog steeds bleven the Bassets drukken. In de 29e minuut brak Hilversum door ondanks twee forward passes en bracht de stand op 19-0.

Vanaf dat moment ging Hilversum in een hogere versnelling en door snel spel en mooie combinaties liepen ze uit naar 31-0 bij rust. Na rust drukte Hilversum door en was het lastig voor the Bassets om tegenstand te bieden. Hilversum liep uit tot 69-0 toen Harry Hanham een mooie interceptie maakte op de helft van the Bassets. Achtervolgt door twee backs van Hilversum wist hij toch te scoren en bracht de stand op 69-5. Mike Broekman verzilverde de conversie. Dit verhinderde niet dat Hilversum nog tweemaal scoorde en de eindstand op 79-7 bracht.

Ondanks het klasseverschil hebben de Bassets hard gestreden. Volgende week komt ’t Gooi op bezoek. Dit is weer een uitdagende wedstrijd. Kijkend naar de wedstrijd van vandaag zijn er genoeg aanknopingspunten om met voldoende zelfvertrouwen aan te treden.

© RC THE BASSETS 2022