RC the Bassets 1 27 - 3 A.S.R.V. Ascrum 1

25 November 2017 - 15:00

Bassets 1 komen laatste kwartier tot leven.
Na drie weken van herstel en voorbereiding was iedereen er weer klaar voor althans daar gingen de supporters vanuit maar dit pakte helaas anders uit en zagen we de op 1 na minste wedstrijd tot nu toe waarbij je bilspieren onafgebroken gespannen bleven wat uiteraard ernstige aambei problemen kan opleveren.
De gasten uit Amsterdam leken meer ” te willen” en toonden zich gretig om punten te pakken om aansluiting te behouden voor een plek bij de top 6.
The Bassets moesten alle verdedigende skils gebruiken om de aanvallen van Ascrum te stoppen waarbij de thuisploeg goed weg kwam omdat Ascrum tot 2x toe een penalty misten.
In de 13de minuut verzilverde Mark van Loon wel een penalty stand 3-0. Maar de studenten bleven druk zetten en kwam Bassets niet in bal bezit en wanneer dat wel lukte werd de bal verspeeld in de beslissende fase. Ascrum kwam hierdoor meer in hun spel en konden zelfs de bal over de goalline drukken waarbij er gelukkig voor de thuisploeg nog een hand onder de bal geschoven werdt waardoor de try werdt afgekeurd.
Nu kwam er in de 27ste minuut een opleving en werdt de bal wel snel rond gespeeld waarbij Lucas de Waaij door de linie brak en de bal tussen de palen drukte 10-0 dit was tevens de ruststand.
Dit was niet het strijdende Bassets welke wij gewend waren en kon de coach de mannen de nodige instructies geven om het in de tweede acte beter te doen.
Maar ook de mannen van Ascrum voelden zich sterk en roken kansen vandaar dat feitelijk vanaf de hervatting zij wederom druk zette waarbij in de 52ste minuut nu wel een penalty werdt benut kort daarvoor was er nog 1 gemist stand 10-3. The Bassets zochten naar hun vorm maar konden elkaar moeilijk vinden waarbij het opvallend was dat er ook een drietal gele kaarten aan Basset zijde werden uitgedeeld ( lees 30 minuten met 14 man ) en kwam het besef dat er try’s gedrukt moesten worden om meer rust te krijgen in het team maar ook de bonus moest behaald worden. Langzaam maar zeker ging het bij the Bassets wat beter lopen er werden line outs gewonnen iets wat de hele wedstrijd uit was gebleven en de scrum leek sterker te worden het harde werken van de studenten ging zijn tol eisen en ebte de conditie uit de rood/ witten waarbij in de 70ste minuut Mark er 13-3 van maakte d.m.v een penalty. Vanaf dat moment zagen we de oude Bassets weer terug en werdt in hoog tempo het offensief ingezet iedereen knalde er nu gedreven in en kon het niet uitblijven dat er in de 80ste minuut weer gescoord werdt 20-3.
De mannen van Ascrum waren op de knieën gebracht en the Bassets gingen op zoek naar meer. In de blessuretijd 85ste minuut werdt er weer gescoord en kwam de eindstand op 27-3.
Er is werk aan de winkel voor de komende thuiswedstrijd tegen de regerend landskampioen RCH uit Hilversum maar gelukkig kan het beter als afgelopen zaterdag en gaan we de mannen steunen tijdens deze zware wedstrijd.
Het wordt spannend in de eerste fase en wanneer wij naar de stand en te spelen wedstrijden kijken gaan wij hoogstwaarschijnlijk als 5de eindigen in de eerste fase mits er voor verrassingen wordt gezorgd tegen RCH en DIOK.

© RC THE BASSETS 2022