RC the Bassets 17 - 41 Castricumse RC

29 September 2018 - 15:00

Op een zonovergoten sportveld trad de selectie van the Bassets aan tegen Castricum. De eerste tien minuten hielden beide teams elkaar in evenwicht maar na 10 minuten brak Castricum door de defensie van the Bassets en scoorde 0-5. Dit bracht the Bassets van hun stuk en binnen twee minuten was de achterstand al opgelopen tot 0 – 12. Bassets herpakte zich en wist in een mooie gezamenlijke actie op te rukken naar de try-line van Castricum. In een kluwe over de try-line waren het the Bassets die de bal op de grond wisten te drukken waardoor de stand op 5-12 werd gezet. Bassets waren ijzersterk in de scrum echter de line-outs liepen niet en Castricum wist de druk op te voeren. Na 22 minuten leverde dit Castricum weer een try op en met een conversie stond de stand op 5 – 19. Bassets konden vlak voor de rust door een mooi try van Sau Leaaetoa de stand op 10-19 brengen.

Na de rust hielden Castricum en Bassets elkaar in evenwicht hoewel Castricum wel wat meer overmacht had op het veld. Na 13 minuten in de tweede helft resulteerde dit in een try van Castricum en niet veel later braken ze weer door en brachten de stand op 10-31. Helaas verloren the Bassets een speler door een gele kaart. Dit brak iets bij the Bassets en resulteerde in een score door Castricum 10-36. Met nog 7 minuten op de klok wist Perry v/d Burg nog een derde try voor the Bassets te scoren. Het leed was toen al gedaan en vlak voor rust werd door Castricum de eindstand op 17-41 gebracht.

De selectie heeft hard gestreden maar Castricum speelde net iets meer samen. Genoeg om mee te nemen in de toekomstige wedstrijden. Zaterdag 6 oktober staat de kraker tegen Hilversum op het programma. Daar moeten we op volle sterkte aanwezig zijn

© RC THE BASSETS 2022