RC The Bassets 34 - 19 Haagsche RC 1

21 October 2017 - 15:00

Bassets winnen van HRC ondanks rommelig spel in de tweede helft en pakken 5 punten.
We weten dat HRC ondanks dat zij een verjongd team hebben altijd een tegenstander van formaat is en niet met fluwelen handschoentjes aangepakt moeten worden dus kwamen onze gladiatoren gedreven uit de kleedkamer.
Helaas waren Sion Na’a Helu, Dominiqe Kühn, Jeroen Otte en Erik Wijten nog niet inzetbaar maar zagen we wel Tom Krogt, Roger Scheffer en Olav Streng weer terug.
HRC begon fanatiek en probeerde met snel spel te imponeren maar kon niet voorkomen dat in de 7de minuut Roger Scheffer het ijs brak en op zijn bekend flitsende manier de eerste try liet aantekenen. Mark van Loon was weer zuiver met zijn conversie 7-0. The Bassets namen het initiatief en probeerde met veel fases in te werken op de verdediging van Den Haag waarbij HRC moedig verdedigde maar een snelle break op de wing van Denzel Walker zorgde in minuut 15 voor de 12-0. HRC vocht terug en wist de meest ervaren speler Pieter Mol door de linie’s van The Bassets te breken en bracht de stand in de 25ste minuut op 12-7. The Bassets bleven het initiatief houden en met snelle aanvallen en snoeiharde tackle’s waarbij de eerste soldaten van HRC het veld moesten verlaten wist een gedreven Denzel Walker in de 30ste minuut het ovale leder weer tussen de palen te drukken stand 19-7.
HRC wilde zich niet gewonnen geven en bleven knokken waardoor het spel van The Bassets qua niveau langzaam achteruit ging met balverlies, kicks tegen en slordig spel. Dit zorgde in de 35ste minuut voor nog een try van HRC 19-14 en bleef zo dicht bij de score van The bassets welke niet uit konden lopen qua stand, wel pakte Mark nog 3 punten vlak voor rust stand 22-14.
Ook na een speech van de coach in de rust bleef het spel te rommelig omdat spelers te individueel ingesteld waren en geen oog hadden om puur basic de bal uit te spelen waardoor potentiële kansen verloren gingen. Wel wist Lucas de Waaij op krachtige wijze door de defensie van HRC te breken en in de 53ste minuut te scoren 29-14 maar 4 minuten later had ook HRC weer een antwoordt 29-19.
Nu was het tijd voor wissels en kwam onder luid applaus Tom v/d Krogt het veld in ook Olav Streng kwam na een enkel breuk de kwaliteit van het kunstgras testen. Voor HRC ging de tijd dringen en hadden ze al de nodige wissels moeten doen maar met vereende krachten zetten zij een offensief in op zoek naar de vierde try welke hun nog een bonuspunt op zou leveren maar helaas voor hun wist Roger Scheffer in de 70ste minuut de stand op te schroeven naar 34- 19 en was de zege een feit waardoor de 4de plek op de ranglijst gehandhaaft blijft. Het blijft spannend op die positie want de concurentie blijft aangesloten en liggen de teams qua punten dicht bij elkaar. Daarom is a.s zaterdag uit in Purmerend tegen Waterland wederom een cruciale wedstrijd om ook als nr 4 de rust periode van enkele weken in te gaan. Vanwege interland verplichtingen ligt de Ere klasse competitie dan stil.
Het team ziet jullie dus zaterdag a.s. graag langs de lijn bij Waterland.
(tekst Peter Schrama)

© RC THE BASSETS 2022