RC The Bassets 1 12 - 37 Oemoemenoe 1

24 February 2018 - 15:00

Strijden voor 5de plek !!!

Nadat we vorige week Bassets een goeie pot rugby hebben zien spelen ondanks het verlies tegen DIOK waren de zinnen gezet op een overwinning op de Zeeuwse gasten thuis op de Vijfmeiweg. Je moest je Russisch kleden om zonder onderkoeling verschijnselen de wedstrijd te gaan kijken buiten maar het zonnetje scheen en waren de toeschouwers klaar voor de wedstrijd.
Gelukkig zagen we Denzel Walker weer terug op zijn wing positie en Roger Scheffer op de reservebank mannen welke we hard nodig hebben in deze fase van de competitie.
Maar Oemoemenoe ( verder in dit verslag afgekort als Oem) kwam zwaar bewapend hun vierde plek verdedigen en konden de eerste aanvallen van the Bassets afslaan.
In de 3de minuut opende zij dan ook de score 0-3 en de strijd barste nu echt los. Oem gebruikte hun sterke pack om druk te zetten op de verdediging van the Bassets en wisten zij de Sassemse veste te doorbreken in de 10de minuut 0-10. Het teamspel van the Bassets was niet zoals vorige week en niet voldoende om echt druk te zetten op Oem dit weerhield Oem er niet van om hier gebruik van te maken en wisten in de 19de minuut weer het ovaal te drukken na een snel uitgespeelde aanval stand 0-15. The Bassets wisten eindelijk antwoord te vinden in de 23ste minuut en de stand te laten noteren op 7-15 dit gaf iedereen weer hoop want nog 1 try erbij en we staan weer bij elkaar.
Maar de mannen van Oem zaten goed in de wedstrijd en kregen nog wat extra vuur door deze tegenscore en scoorden in de 30ste minuut hun derde try. In deze resterende tijd van de eerste helft zakte kennelijk de teleurstelling bij enkele Bassets spelers in de benen want het echt broodnodige vuur ontbrak en waren de mannen toe aan een peptalk van coach Phil Leck.
Helaas zagen we in de tweede helft een Bassets welke meer tegen zichzelf vocht en een ontketend Oem welke op jacht gingen naar de bonustry deze kwam dan ook in de 45ste minuut 7- 29. De opgave voor winst werd hiermee zwaarder voor onze mannen en moest Benjamin Blom dizzy het veld verlaten na een harde tackle en maakte Roger Scheffer zijn rentree. The Bassets probeerde langzaam weer zichzelf terug te vinden in de wedstrijd en gingen harder knokken voor de bal en terreinwinst maar helaas in deze strijd werdt ook Jeroen Otte het slachtoffer en nadat hij hard met zijn hoofd op de grond terecht kwam moest ook hij de kleedkamer opzoeken Melvin den Os werd zijn vervanger.
In de 65ste minuut wist het sterk spelende Oem the Bassets nog meer pijn te doen 7-34 en in de 70ste minuut een penalty benutten 7-37.
Maar zoals in vele wedstrijden bleven de Bassets in de laatste fase van de wedstrijd op zoek naar succes en wisten Oem onder druk te zetten en juist zoals zij de laatste tien minuten speelden laten zij zien dat ze wel degelijk kunnen rugbyen en scoren want in de 80ste minuut werdt het ovale leder weer achter de goalline gedrukt 12-37.
Teleurstelling..ja wanhoop..nee want wij weten dat de selectie beter kan en beter moet. Belangrijk is het juist nu de koppen bij elkaar te steken afspraken maken , een doelstelling uitspreken en alleen via hard trainen, vriendschap en commentment op jacht gaan naar net zoals vorig seizoen de haalbare 5de plek binnen halen. Wij zullen onze mannen steunen en gaan samen met hun de laatste fase van de competitie afwerken en genieten van onze mooie sport en club en kan ik nog maar 1 kreet slaken…WHE ARE BLACK,BROWN AND WHITE WHE ARE F..CKING DYNAMITE!!!
Tot 24 maart kan onze selectie zich voorbereiden op de uitwedstrijd tegen RCH.

Peter Schrama

© RC THE BASSETS 2022