RC the Bassets 1 0 - 62 RC 't Gooi

13 October 2018 - 15:00

Met een gehavend team stonden the Bassets op het veld tegen landskampioen en winnaar van de BeNe competitie RC ’t Gooi. Vanaf het eerste fluitsignaal wisten the Bassets dat het een zware wedstrijd zou worden en dat er enorm veel druk op de verdediging van the Bassets gezet zou worden.

De vele gaten in de selectie werden opgevuld door spelers van het 2e team en jonge talenten. Uiteindelijk moesten veel spelers op een voor hen niet vertrouwde plek spelen wat veel inventiviteit en doorzettingsvermogen vergde. Ondanks deze problemen wisten de spelers een sterke verdediging op het veld te zetten. Pas na 17 minuten wisten de spelers van ’t Gooi door de verdediging van the Bassets te breken. ’t Gooi dacht hiermee de zwakke plek in de verdediging gevonden te hebben maar kwamen van een koude kermis thuis. Pas na 33 minuten wisten de gasten weer te scoren. Met 4 trys tegen werd de rust ingegaan.

Helaas werd na de rust de verdediging van the Bassets op de proef gesteld en wist ’t Gooi hoe de tackles van the Bassets te omzeilen. Gestaag liep dat achterstand op naar 0 – 62. Met opgeheven hoofd mochten de mannen van the Bassets het veld verlaten. De mening van alle toeschouwers was unaniem. Ondanks het verlies hebben de Bassets toch laten zien dat er veel talent aanwezig is en geeft vertrouwen voor de toekomst.

© RC THE BASSETS 2022