RC The Bassets 17 - 24 RC the Dukes

15 September 2018 - 15:00

Een beetje gespannen stonden the Bassets vandaag tegenover the Dukes. Met de tegen the Dukes verloren seizoenstart van vorig jaar nog in het achterhoofd was de selectie erop gebrand om een mooie prestatie neer te zetten. Na 3 minuten wist Marc van Loon door te breken en de score te openen. De conversie vanaf de zijlijn werd helaas niet verzilverd. Daarna wisten the Dukes druk te zetten en the Bassets in de verdediging te drukken. Door een hoge tackle vlak voor de try-line kregen the Bassets een penalty-try tegen waardoor de stand op 5- 7 kwam. Daarna bleven the Dukes druk zetten. Ze wisten door de verdediging van the Bassets te dringen en scoorden een try waardoor na conversie de pauze ingegaan werd met een stand 5 – 14.

Na de pauze pakten the Bassets het initiatief en drukten the Dukes in de verdediging. Marc van Loon zag zijn kans en maakte zijn tweede try van de wedstrijd en bracht de stand op 12 – 14. The Dukes herpakte zich snel en binnen een paar minuten wisten ze de voorsprong weer uit te bouwen naar 12 – 19. Door snel spel in de lijn kon Hidde van den Berg het kleine gaatje benutten en bracht de stand op 17-19. Een stand die nog voldoende mogelijkheden bood voor the Bassets. Bassets kwamen ook dicht bij maar the Dukes wisten het spel in de laatste minuten van de wedstrijd naar zich toe te trekken door een try. Hiermee werd de eindstand bepaald op 17-24.

Volgende week speelt de selectie uit tegen Ascrum in Amsterdam. Met de leerpunten van vandaag zal dat weer een spannende strijd worden.

© RC THE BASSETS 2022