RC Waterland 1 26 - 25 RC The Bassets 1

28 October 2017 - 15:00

Bassets lopen achter de feiten aan.

The Bassets zijn er zaterdag niet in geslaagd om afstand te nemen van de concurrentie maar heeft juist het onderling verschil kleiner gemaakt ondanks dat positie 4 behouden bleef.
The Bassets zijn feitelijk nooit goed in de wedstrijd gekomen en moesten alle zeilen bijzetten om het gretige Waterland af te weren.
De scherpte ontbrak en Waterland zette druk op de goalline in de eerste minuten dit werdt gelukkig gestopt en kwamen The Bassets tot in het 22meter gebied van de mannen uit Purmerend maar een interceptie in de 8ste minuut zorgde voor een 7-0 achterstand.
The Bassets kwamen in de 15de minuut terug met een penalty 7-3 maar kort daarop moesten alle zeilen bijgezet worden om nogmaals een interceptie te stoppen dit lukte maar het sterk spelende Waterland scoorden in de 25ste minuut 12-3. The Bassets zette ook weer druk op de helft van Waterland en konden nogmaals in de 37ste minuut een penalty verzilveren helaas werden wederom een aantal penalty kicks niet op de palen genomen maar was de keuze voor een line out en dat is vreemd wanneer je weet dat de line out niet echt een goede optie was deze wedstrijd. Echter vlak voor het rustsignaal wisten de mannen uit Sassem weer te scoren ruststand 12-13.
Dit zou een omkeer in de wedstrijd moeten zijn en een motivatie om uit een ander vaatje te tappen maar kort na de tweede aftrap wist Waterland het tij wederom te keren 15-13 en 8 minuten later nog eens 18-13. The Bassets waren op zoek naar hun vorm en kwamen er verse krachten in het veld en moesten Lucas de Waaij en Hidde v/d Berg helaas met een blessure het veld verlaten echter in de 60ste minuut brachten The Bassets de stand weer op een positief saldo van 18-20. Naarmate de wedstrijd vorderde werdt het steeds spannender omdat beide teams hard knokte om uit te lopen
op het scorebord maar werdt het meer van wie de minste fouten maakt scoord en dat deden de mannen van Waterland net iets beter en benutte een penalty in de 65ste minuut en scoorden daar 5 minuten later nog een try overheen 26-20 waarbij de les was om ook grote jongens hard en laag te tackelen. Met nog 10 minuten op de klok gingen The Bassets op zoek naar de nodige punten en konden Waterland laten terugtrekken tot op de goalline en na enkele scrums en penalty’s wist Roger Scheffer de bal vlak voor het eindsignaal achter de goalline te drukken en nu werdt het muisstil in Purmerend en legde Mark van Loon de bal op de ti, aanloop en het schot maar de bal knalde op de paal en de ref vond het goed zo en floot de wedstrijd af eindstand 26-25. Een bonuspunt en behoud op de 4de plaats is een pleister maar kostbare punten gingen verloren en zal over 4 weken de selectie geheeld, gemotiveerd en gedreven aan de laatste 4 wedstrijden moeten beginnen en de vorm terug vinden om de nodige punten voor een plek in de kampioenspoule te behalen. Misschien zegt een blik op de bijgesloten foto genoeg 9 Bassets tegenover 4 Waterlanders bij de ruck. Gelukkig kunnen de geblesseerden weer herstellen en het team zich gaan opladen en weten we wanneer de selectie weer op orde is wij een waardig team zijn voor de kampioenspoule maar er is werk aan de winkel.

© RC THE BASSETS 2022