De Bassets Rubriek #2 – Week 40

6 oktober 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de tweede editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we kijken vooruit naar aankomend weekend!

“Nou, Mudde.. vertel eens, goed rugby weekend?”

De bezopen weken van kermis en oliebollen zijn inmiddels voorbij en zoals het programma luidde stonden er 3 wedstrijden op de planning. Echter is de wedstrijd van heren 2 niet gespeeld, daar kunnen we lekker kort over zijn: foutloze prestaties dus. Betrouwbare bronnen hebben mij ook afgelopen week weer verteld dat de tegenstander te bang was om af te reizen naar Sas Vegas, deze wedstrijd wordt in ieder geval vervolgd.

Onze heldinnen hadden een eenvoudige missie: afreizen naar Utrecht en gehakt maken van RUS. Via de Bassetsbabes Instagram pagina was een tof live verslag te volgen van deze wedstrijd, voor de cameravrouw van die zondag: bedankt namens de online supporters. Want waarom bedank ik haar nou? Alle online supporters hebben met genot kunnen kijken hoe er meer fenomenale tries werden gedrukt dan in een gemiddelde wedstrijd van de Black Ferns. De dames van Bassets/Waterland lieten 1 try tegenvallen, maar liepen met 7-49 winst weg in Utrecht. Hierdoor gaan onze heldinnen 2 uit 2 in de Dames Ereklasse.

Onze helden van Bassets 1 verruilde het altijd zonnige Sassenheim voor de Udense zonneschijn. Uden, bekend van de fruitteelt en de beroemde kofferbakmoord, was nog een onbekende plek voor vele jonge honden. Het debuut op de mat van Octopus eindigde voor de heren van het eerste met een bittere nasmaak. Bassets begon aan de wedstrijd met een krachtige backline, maar met een aantal onervaren jonge honden in het voorwaartsen pack. Octopus startte de wedstrijd met veel agressie en kwam al snel op 3-0 voorsprong door een drop goal en 10-0 door een try in de hoek. Ondanks het sterke loopwerk van Twan – alias Koning Beuk – op #12 en het stuurwerk van Vice Captain Jari – alias Dokter – op #9 braken de Bassets moeilijk door de verdediging. Toch vond het center duo tussen Koning Beuk en Mr. Krabs een gaatje en brak Jansen Jr. door. Na een paar snelle rucks kwam de bal bij Lars – alias Darm – die Roy – alias Slurf – de hoek in stuurde voor de eerste 5 punten.

In de tweede helft bleven twee thema’s zich herhalen. Het verliezen van set pieces (line  outs en scrums) & trage rucks. Deze thema’s brachten constant een onbevredigend gevoel voort na goede aanvallende druk van de Bassets. Het spel van Bassets was georganiseerd genoeg, maar trage snelheid in de rucks zorgden opnieuw voor een goed opgestelde verdediging. Tegen het einde van de tweede helft stormde Coen – alias Hans (Anders) – voor een try onder de palen. Deze werd door Tijmen – alias Giraffe – door de palen gekickt. Over heel de wedstrijden gekeken hebben onze helden geen slechte pot gespeeld, maar dwongen zij ook geen overwinning af. De wedstrijd eindigde in 28-12 voor Octopus.

“Balen, pik! Aan de strijdlust lag het vast niet. “Hoe is er getraind en waar kunnen we naar uitkijken dan?”

Goed dat je het vraagt, aandachtige lezer. Deze week zagen we, ondanks een handvol zieken, een ruime selectie trainen voor heren 1 en 2! Er is met veel intensiteit getraind op de nodige onderdelen en de teamspirit ligt hoog. Ook onze dames hebben hard getraind en sloten donderdag af met een scherpe teamrun.

Deze zondag staat in de Dames Ereklasse de derby tegen Diok op het programma. Voor onze dames staat dezelfde missie als vorige week: gehakt maken van Leiden! Verder staan er 2 thuiswedstrijden en een keurige 18 graden op het programma voor de mannen. Het senioren rugby weekend ziet er als volgt uit:

Op zondag 8 oktober:

  • Reist Dames 1 af naar RC Diok om het op te nemen tegen RC Diok D1 (kick-off: 13:00).
  • Speelt heren 2 thuis tegen RC ‘T Gooi Fier (kick-off: 13:00).
  • Speelt heren 1 thuis tegen Feanster 1 (kick-off: 15:00).

Komt dus allen op de zondag naar Rugby Club The Bassets om te genieten van een middag aan sensatie!

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het derde nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

 

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023