De Bassets Rubriek #3 – Week 41

14 oktober 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de derde editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we kijken vooruit naar aankomend weekend!

“Zit al een dag te wachten, Mudde.. wat mot ik nou lezen op de schijthuis?”

Inderdaad, de met smart verwachte derde editie is wat later online dan jullie mogen verwachten. De Sassemse redactie had problemen bij de drukkerij 😉

Afgelopen weekend zat tot de nok gevuld met rugby, van zowel hoog als laag niveau. Portugal boekte een historische overwinning op Fiji en de eeuwig loyale Schotland supporter moest een traantje pikken na een ijzersterke pot van WK titelkandidaat Ierland.

Daarnaast stonden er 3 Bassets wedstrijden op het zondagprogramma, maar ik benoem het WK omdat de kwartfinales dit weekend worden gespeeld. Dit biedt een mooi alternatief voor het gemis aan wedstrijden op de rugby tempel van Zuid-Holland.

“Tempo maken, Mudde. Zijn er nog beuken uitgedeeld?”

Ja ja, stuk ongeduld… Voor hitjes moeten we naar de Smaragdlaan in Leiden. Waar onze heldinnen het in de Derby opnamen tegen Diok. Of het nou een wedstrijd tussen heren, dames, jeugd of huisdieren is, deze wedstrijd is altijd beladen en vol sensatie. Een onafhankelijke journalist heeft de redactie getipt over de hoge tackles van Diok in deze wedstrijd, die onbestraft bleven door de arbitrage. Tries in deze wedstrijd vlogen heen en weer, maar kaarten bleven in de zak tot de laatste minuten. In de laatste 5 minuten stond Diok nog maar met 12 spelers op het veld, maar de Bassets Babes en aanvulling kregen de klus niet geklaard. Mooi spel wordt niet altijd beloond: eindstand 34-20.

Ook bij de heren werd mooi spel niet beloond. In punten althans. Want supporters van zowel Bassets als Feanster waren lyrisch over het explosieve en gevaarlijke aanvallende spel van onze helden. Aan senioren ervaring en massa komt het nog wat te kort, maar de snelheid en honger van dit team zorgde voor tientallen minuten balbezit in de helft van Feanster. De Dokter liet zijn bewegelijke voeten meer swingen dan Horny Corny op een zaterdag in de Wop, zeker toen Geerlings Jr. op #12 kwam te spelen. Ook heeft Quint – alias De Centaur – Van Dam weer een dijk van een pot gespeeld die de heren uit Friesland nog steeds voelen. Feanster bleek helaas toch een maatje te groot. Met elke wedstrijd bouwen de Bassets meer ervaring op en worden onze jonge honden beter. Zo ook de man of the match van zondag: Fatih – alias Sucuk – Tuncer. Deze Turkse stier is wat kilo’s kwijt, maar is er niet zachter door gaan tacklen. In set pieces en het vuile werk stond hij zijn mannetje. Toen het tijd was om fristi met een twix te atten voor de 3e helft daarentegen… mocht hij gelijk gaan douchen. De traagste drinker in Bassets geschiedenis mag nog een hoop leren op dit vlak.

“Dat komt wel goed, stuur hem maar vaker met ze broer op pad. Hé en dit weekend dan? Geen rugby?!”

Een weekend zonder rugby is een weekend niet geleefd. Alle Bassets senioren teams zijn vrij door een competitievrij weekend. Bassets heren reizen daarentegen wel op zaterdag af naar Alkmaar voor een jubileumfeest.

Verder staan er 4 grandioze WK wedstrijden op het menu. Het is geen Bassets rugby uiteraard, maar deze kwartfinales zullen in ieder geval voor sensatie zorgen.

Op zaterdag kun je kijken naar:
– Wales vs Argentinië om 17:00
– Ierland vs Nieuw-Zeeland om 21:00

En op zondag kun je kijken naar:
– Engeland vs Fiji om 17:00
– Frankrijk vs Zuid-Afrika om 21:00

De redactie verwacht een ‘all northern hemisphere’ halve finale. Wij horen graag van de lezers voorspellingen (en andere ongein).

Dat was hem weer voor dit weekeinde. Bedankt voor het geduld en het lezen.

Met Ovalen groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023