RIP Frans van der Wees

26 november 2023
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat ons Lid van Verdienste, Frans van der Wees, is overleden. Frans was, na Peter Brandt junior, een van de eerste trainers binnen de club. In die tijd was hij betrokken bij het District West en RC Te Werve, waar hij in aanraking kwam met de wat ruigere groep van The Bassets. Met zijn gentleman-uitstraling, overgebracht vanuit Te Werve, leidde hij The Bassets als trainer naar hun eerste kampioenschap. Hij voelde zich als een vis in het water bij de club en slaagde erin de destijds wat rebelse groep te laten luisteren naar zijn leiding.
Later voegde ook zijn zoon Rick zich bij de club, via het District West, en stichtte een heuse Bassets-familie met zijn vrouw Simone en zoons Roy en Jimmy. Frans en zijn vrouw Tiny reden jarenlang vanuit Voorburg om The Bassets te ondersteunen tijdens thuiswedstrijden. In 2008 werd Frans benoemd tot Lid van Verdienste tijdens het 30-jarig lustrum. Een icoon van The Bassets is ons ontvallen.
Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
Rust in vrede, Frans.
Tekst: Willem de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023